Επιστρέφει, ελπίζοντας να σηκώσει κεφάλι

110 μέρες εκτός Πανθεσσαλικού ο ΝΠΣ

Από τη μία η διακοπή του πρωταθλήματος και από την άλλη τα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια οδήγησαν στο να μείνει αγωνιστικά συνολικά 110 μέρες εκτός Πανθεσσαλικού ο ΝΠΣ Βόλος για επίσημο παιχνίδι, με το σερί να «σπάει» αύριο, καθώς θα υποδεχθεί την Ξάνθη για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ.

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που είχε δώσει ο ΝΠΣ Βόλος ήταν στις 23 Φεβρουαρίου, όταν και είχε υποδεχθεί την ΑΕΛ, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με σκορ 0-0, ενώ ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 4-1, για να διακοπεί στη συνέχεια η αγωνιστική δράση. Στην επανέναρξη και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ, ο ΝΠΣ Βόλος φιλοξενήθηκε από τον Πανιώνιο στην ήττα με 1-0. Εξάλλου, το σύνολο του Στέφανου Ξηρόφωτου μετρά πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, έχοντας τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στο ενεργητικό του.

Στόχος λοιπόν η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη για τον ΝΠΣ Βόλος, εμ τα προβλήματα να μην λείπουν την τελευταία εβδομάδα, μιας και τραυματίες αναφέρονταν οι Μουνίθ και Τόρες και έτοιμος για επιστροφή ο Γκουαροτσένα, ενώ επίσημη ενημέρωση για τα σενάρια περί φυγής του Κανταμουρό δεν υπήρξε.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, οπότε δεν προβλέπεται η παρουσία φιλάθλων, ενώ θα γίνει καταγραφή και θερμομέτρηση όλων αυτών που έχουν δικαίωμα εισόδου, συντελώντας στην ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Παράλληλα προβλέπονται αρκετά επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων.

Ο αντίπαλος

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με μεγαλύτερη αγωνιστική απραξία έρχεται στον Βόλο για το αυριανό παιχνίδι η Ξάνθη, αφού ο αγώνας της πρώτης ημέρας με αντίπαλο τον Ατρόμητο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα έχει επιβληθεί σε Δήμο της περιοχής σειρά μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Στην ομάδα της Ξάνθης πάντως έχουν γίνει ήδη από την περασμένη Τετάρτη τα σχετικά ιατρικά τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά. Αυτό θα είναι και το πρώτο παιχνίδι της Ξάνθης μετά από 104 ολόκληρες ημέρες, ενώ την τελευταία φορά που αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΝΠΣ Βόλος, στις 11 Ιανουαρίου και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League είχε επικρατήσει 3-1, με γκολ των Μπαξεβανίδη και Τεσέιρα και αυτογκόλ του Φερράρι, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τον ΝΠΣ Βόλος ο Γέντρισεκ.

Συνολικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Play off

Σάββατο 13 Ιουνίου

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (21:30)

Κυριακή 14 Ιουνίου

ΟΦΗ-ΑΕΚ (19:15)

Ολυμπιακός-Άρης (21:30)

Play out

Σάββατο 13 Ιουνίου

ΝΠΣ Βόλος-Ξάνθη (19:15)

Ατρόμητος-Λαμία (19:30)

Δευτέρα 15 Ιουνίου

Αστ. Τρίπολης-Πανιώνιος (19:30)

Παναιτωλικός-ΑΕΛ (20:00)

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 69
  2. ΠΑΟΚ 52
  3. ΑΕΚ 52
  4. Παναθηναϊκός 45
  5. Άρης 37
  6. ΟΦΗ 34

—————-

  1. Αστέρας Τρίπολης 33
  2. Ατρόμητος 32*
  3. Λαμία 30
  4. ΑΕΛ 30
  5. ΝΠΣ Βόλος 27
  6. Ξάνθη 18*
  7. Παναιτωλικός 17
  8. Πανιώνιος 14

*Ατρόμητος και Ξάνθη έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.