Επιτυχίες κωπηλατών του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας Κ23

Ο πρώτος τελικός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που είναι σε εξέλιξη στο Ρατσίτσε της Τσεχίας για τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός. Οι αδελφές αθλήτριες του ΟΕΑ/ΝΑΒ Βαρελοπούλου Ελένη και Ειρήνη πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με 7:24.33 και πέρασαν απευθείας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ πήραν η Αγγελική Αραμπατζή του ΟΕΑ/ΝΑΒ μαζί με την Ευαγγελία Φράγκου του ΝΟ Γιαννιτσών, τερματίζοντας σε 7:12.77 ως πρώτες.

Στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου προκρίθηκε και η δίκωπος των αγοριών, με τον Βολιώτη του ΟΕΑ/ΝΑΒ Δημήτρη Ζωγράφο μαζί με τον Παύλο Φαΐτα του ΝΟ Ιωαννίνων να τερματίζουν 3οι στον επαναληπτικό με 6:54.52 και πήραν το τελευταίο εισιτήριο για τον σημερινό ημιτελικό .

Ελληνική νίκη καταγράφεται και στον επαναληπτικό του διπλού των ανδρών με τους Χρήστο Στεργιάκα και Θανάση Παλαιοπάνο να  πέφτουν πρώτοι στο τερματισμό σε 6:23.69 και να παίρνουν το ένα και μοναδικό εισιτήριο που οδηγούσε στα ημιτελικά του αγωνίσματος αύριο Σάββατο,  αφού από τη 2η θέση και κάτω  τα πληρώματα θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου που πήρε την 1η θέση στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 8:03.60 και το ένα από τα δυο εισιτήρια από τη σειρά της για τα ημιτελικά του αγωνίσματος αύριο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε 1ος στον προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών και εξασφάλισε αμέσως την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματός το Σάββατο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.