Έρχεται και ξένος στόπερ στη Νίκη

Εργομετρικά στο Π. Μαγουλάς κι όχι προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, που τη Δευτέρα πήραν μία γεύση, ειδικά οι αρκετοί νέοι, από τον κόσμο της ομάδας.

Ως γνωστόν στην πρώτη προπόνηση έλαβαν μέρος 29 παίκτες, με τον Χρήστο Τζιώρα απλώς να παρουσιάζεται. Από το σύνολο των 30 παικτών, που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι στιγμής οι Μπούις-Ξηροφώτος, οι επτά είναι των Νέων Αθλητών Νίκης, που θα προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας με την πρώτη ομάδα κι όσοι αποδείξουν ότι αξίζουν θα έχουν τη δυνατότητα παραμονής σ’ αυτήν, ενώ οι τέσσερις δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά υπάρχει θετική άποψη από το τεχνικό δίδυμο. Οι δύο πάντως, ο Μπαξεβάνος και ο Λάιος, είναι οι πιο γνωστοί και έχουν παίξει αντίπαλοι της Νίκης στο παρελθόν. Ο Μπαξεβάνος είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2013-14 στις δύο ήττες της Αναγέννησης Γιαννιτσών από τη Νίκη με 2-1 στο Πανθεσσαλικό και με 0-5 στη μακεδονική πόλη για τη Β’ Εθνική, ενώ ο Λάιος έπαιξε ως βασικός πέρσι στο ματς Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη 1-2 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος Βασίλης Μπαξεβάνος μετά από ενάμιση χρόνο στη β’ κατηγορία της Κύπρου με την Κερύνεια (το β’ εξάμηνο της σεζόν 2015-16 και το πρώτο της σεζόν 2016-17), πήγε φέτος τον Ιανουάριο στον Λαγκαδά στον β’ όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά δεν έκανε συμμετοχή. Πάντως από τα 18 του έως τα 21 του είχε 61 ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στη Β’ Εθνική και φλέρταρε με τη Νίκη επί Πάτση, αλλά τελικά δεν ήρθε στην ομάδα. Στη Γ’ Εθνική έχει αγωνιστεί μόνο με τον Τύρναβο 13 φορές και 83 συνολικά στη Β’, έχοντας φορέσει τη φανέλα σ’ αυτήν την κατηγορία της Παναχαϊκής, του Πανηλειακού και του Πιερικού.

Ο 22χρονος ακραίος μπακ χαφ Βασίλης Λάιος ήταν στο ρόστερ του Τυρνάβου στα 16 του και πριν κλείσει τα 18 πήγε τον Ιανουάριο του 2013 στον Αμπελωνιακό, που έπαιζε στη Δ’ Εθνική. Το 2014-15 με τον Δωτιέα Αγιάς στη Γ’ Εθνική έκανε 21 συμμετοχές κι άλλες δέκα με την ίδια ομάδα το δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς μετά από ένα διάλειμμα στη Σπάρτη. Πέρσι, αγωνίστηκε σε δύο ομάδες, αρχικά στο Λουτράκι εννιά ματς και έπειτα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας 14 φορές.

Εκεί που η ομάδα θέλει σίγουρα ενίσχυση είναι στις θέσεις των στόπερ, αφού έφυγε ο Ναουμίδης και ο Χατζόγλου, ενώ ο Παρασκευαΐδης θα είναι μόνο προπονητής στην ακαδημία. Αυτή τη στιγμή για το κέντρο της άμυνας μπορούν να παίξουν οι Παπαδήμας, που διέπρεψε όμως πέρσι σε ρόλο δεξιού μπακ, ο νεαρός Σφονδυλιάς, που έχει τα σωματικά προσόντα αλλά είναι επένδυση για το μέλλον, και ο Ντόλγκιν, ο οποίος κυρίως αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Έτσι λοιπόν, χρειάζονται προσθήκες σ’ αυτή τη θέση και γι’ αυτό θα έρθει ένας Ουκρανός στόπερ, για να ηγηθεί της κυανόλευκης άμυνας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ξένοι στην ομάδα, όσοι δηλαδή επιτρέπονται στην ενδεκάδα στα επίσημα ματς, αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί και πέμπτος, χωρίς αυτό να προβληματίζει, αφού η σεζόν θα είναι αρκετά απαιτητική και θα χρειαστούν όλοι.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, αυτή θα γίνει σε Κερασιά και Πανθεσσαλικό, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει διευθετηθεί το θέμα και η Νίκη θα μπει στο νέο της σπίτι.

Εν τω μεταξύ τρία φιλικά έχει κλείσει μέχρι στιγμής η Νίκη, τα οποία ανακοινώθηκαν από τους αντιπάλους της: με Ρήγα στις 26 Αυγούστου στο Βελεστίνο, στις 3 Σεπτεμβρίου με Αχιλλέα Φαρσάλων και στις 6 Σεπτεμβρίου με Πύρασο. Για τα δύο τελευταία ματς θα αποφασιστεί η έδρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.