Έριξε τη «βόμβα» η Σλοβακία, 1-0 το Βέλγιο (video)

«Δράμα» για τον Λουκάκου, που του ακυρώθηκαν δύο γκολ

Η Σλοβακία έριξε την πρώτη… βόμβα στο Euro 2024! Με μια ηρωική και ψυχωμένη εμφάνιση σόκαρε το Βέλγιο, που ήταν το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά ακόμα και για την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, νικώντας το με 1-0.
Οι Σλοβάκοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας με την έναρξη του αγώνα με τον Σραντς (7’). Κι έκτοτε εκτυλίχθηκε το δράμα των Βέλγων και του Λουκάκου, ο οποίος έχασε τα… άχαστα, αλλά κι όταν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, τα γκολ του ακυρώθηκαν με παρέμβαση του VAR!
Κάπως έτσι ο 5ος όμιλος ξεκίνησε με την απόλυτη ανατροπή, καθώς οι θεωρητικά πιο ισχυρές ομάδες (Βέλγιο, Ουκρανία) έμειναν στην ουρά της βαθμολογίας, ενώ τα αουτσάιντερ Σλοβακία και Ρουμανία πανηγύρισαν τις πρώτες νίκες βάζοντας… φωτιά στο γκρουπ.
Ο Λουκάκου είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 3’, όμως ο Ντουμπράβκα απέκρουσε σωτήρια. Κι αντί να ανοίξουν το σκορ οι Βέλγοι, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα οι Σλοβάκοι. Στο 7’ ο Σραντς εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Ντοκού, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.
Στο 42’ ο Λουκάκου απέτυχε να πλασάρει τον Ντουμπράβκα, καθώς έχασε το κοντρόλ στο τετ α τετ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Σλοβάκου γκολκίπερ.
Στο 55′ ο Λουκάκου νικήθηκε ξανά απ’ τον Ντουμπράβκα, ενώ στο 56′ μολονότι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ!
Στο 62′ το Βέλγιο έχασε άλλη μια απίθανη ευκαιρία, καθώς ο Χάντσκο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπακαγιόκο.
Το δράμα του Βελγίου και του Λουκάκου κορυφώθηκε στο 86′, οπότε ο στράικερ της Ρόμα έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα, όμως με παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής έσπευσε για έλεγχο στο video και όπως έδειξε και ο αισθητήρας μπάλας (!), προηγήθηκε χέρι του Οπέντα με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ.
Οι Σλοβάκοι πανηγύρισαν σαν να σκόραραν για δεύτερη φορά στο ματς και καλώς έκαναν καθώς ουσιαστικά κλείδωσαν τη σπουδαία νίκη επί του Βελγίου.
Βέλγιο: Καστέελς, Καστάν, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84΄Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (57΄Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74′ Τίλεμανς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (83΄Οπέντα), Λουκάκου.
Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90’+4 Όμπερτ), Σραντς (81′ Ντούρις), Μπόζενικ (70′ Στρέλετς), Χαράσλιν (70′ Σούσλοφ).
Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.