ΕΣΚΑΘ: Εμβόλιο ή συνεχή τεστ για τους αγώνες

Ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων

Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η ΕΣΚΑΘ όσον αφορά τη χρήση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους αγώνες της που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΟΚ και της Πολιτείας. Οπότε, οι αθλητές και οι αθλήτριες είτε θα κληθούν να έχουν κάνει το απαραίτητο εμβόλιο ή θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε διαρκή τεστ πριν από κάθε αγωνιστική.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό πρωτόκολλο, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ αντιγόνου για Covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια. Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός έως 72 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, πχ Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή,  θα πρέπει να γίνεται ένα τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις τότε απαιτείται ένα τεστ ανά τρία 24ωρα.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου covid19 εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως 15 ετών, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και Rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπευθύνου covid19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν στη γραμματεία, από τον υπεύθυνο covid19 της ομάδας.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως ότι οι ομάδες καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα αυστηρά, με φόντο το ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ φέτος θα διεξαχθεί σε έναν ενιαίο όμιλο, οπότε οι μετακινήσεις ανάμεσα στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας (που έχουν και τις περισσότερες ομάδες) και Τρικάλων (απουσιάζει τελείως ο νομός Καρδίτσας από την ερχόμενη διοργάνωση) θα είναι συχνές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.