Εθνική μπάσκετ: Φέρνει αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς …. ο κορωναϊός;

Μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω κορωναϊού στο NBA, την Euroleague αλλά και στις διοργανώσεις της FIBA, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, όσον αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένοι από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ζήτημα που έχει άμεση προτεραιότητα είναι η τύχη των προολυμπιακών τουρνουά που προηγούνται των αγώνων. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αρχίσει τις διαβουλεύσεις και με την FIBA για την τύχη των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου σε τέσσερις πόλεις (στο Σπλιτ, στο Βελιγράδι, το Κάουνας και στη Βικτόρια του Καναδά, όπου θα παίξει η Ελλάδα).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει το σενάριο να ματαιωθούν και τα τέσσερα τουρνουά και η πρόταση να δοθούν τα αντίστοιχα «εισιτήρια» στις ομάδες που είχαν την καλύτερη θέση στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα «επιβραβευθούν» οι ομάδες που τερμάτισαν αμέσως μετά από εκείνες που προκρίθηκαν βάσει των κύριων κριτηρίων πρόκρισης.

Σε περίπτωση που προκριθεί αυτή η λύση, τότε μετά τη διοργανώτρια Ιαπωνία, οι τέσσερις εναπομείνασες ομάδες θα είναι η 5η Σερβία, η 6η Τσεχία, η 8η Πολωνία και η 9η Λιθουανία!

Αυτό σημαίνει ότι η 10η Ιταλία και η 11η Ελλάδα θα μείνουν έξω, όπως και η Ρωσία, η Γερμανία, και η Τουρκία που τερμάτισαν από την 18η θέση και κάτω, αλλά και η Κροατία με τη Σλοβενία, που έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρνουά, βάσει του ranking της FIBA.

Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, άλλωστε ακόμη και η ίδια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται υπό εξέταση, ωστόσο, το παραπάνω σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, στην περίπτωση που οι δύο αρμόδιοι φορείς αποφασίσουν την ματαίωση των προολυμπιακών τουρνουά.

πηγή: gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.