Έτοιμα τα σχέδια για τη Θύρα 3 του Π. Μαγουλάς, μεγάλη αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση

Μέρος των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τη νέα Θύρα 3

Έτοιμα εδώ και καιρό είναι τα σχέδια για την κατασκευή της Θύρας 3 στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» από τους ανθρώπους της Νίκης Βόλου.

Βέβαια στην πρώτη εργολαβία που υλοποιείται και έχει τελειώσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, προβλέπεται, όπως είναι γνωστό, μόνο η κατασκευή της ανωδομής της Θύρας 3, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση του έργου ολοκλήρωσής της, ώστε η ιστορική έδρα της Νίκης να αποκτήσει  μία νέα σύγχρονη κερκίδα, στην οποία υπολογίζεται ότι θα τοποθετηθούν περίπου 1.100 καθίσματα.

Η κινητικότητα από την πλευρά της διοίκησης της κυανόλευκης ΠΑΕ και του συλλόγου για το συγκεκριμένο θέμα είναι συνεχής, όπως και οι επαφές που γίνονται, ενώ μεγάλη είναι η αισιοδοξία για την εξεύρεση πόρων για τη νέα Θύρα 3.

Στη Νίκη Βόλου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η σύναψη σύμβασης τη Μεγάλη Τετάρτη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Παναιτωλικού, ώστε να γίνουν έργα αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο γήπεδο του συλλόγου, που είναι, όπως και της βολιώτικης ομάδας, ιδιόκτητο, χωρίς να γίνει αλλαγή του νόμου 4064/2019. Ο νόμος αυτός δεν επιτρέπει στις Περιφέρειες να μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Εκτός αυτού, πολύ ενθαρρυντικές ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Λιούπη,  ο οποίος μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Blue Heart και την εκπομπή «Ισορροπίες» ανέφερε ότι θα αλλάξει εκ νέου ο νόμος, κάτι που σημαίνει ότι θα λυθούν τα χέρια τόσο των Περιφερειών όσο και των συλλόγων. Συγκεκριμένα ο κ. Λιούπης δήλωσε: «Μαζί με την κ. Αντιπεριφερειάρχη (σ.σ. κα. Κολυνδρίνη) πήγαμε και στον κ. Αυγενάκη και εν συνεχεία και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο ζητήσαμε να μην ισχύει αυτός ο νόμος κι ότι πρέπει ν’ αλλάξει και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Το “Παντελής Μαγουλάς” για τη Νίκη είναι σημείο ιστορίας και πολιτισμού, δεν είναι ένα απλό γήπεδο. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για τον προσφυγικό κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο όλοι θα ασχοληθούμε, για να μπορέσουν να γίνουν τα έργα».

Να τονιστεί ότι κάτω από τη Θύρα 3 σ’ ένα χώρο περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάζονται να δημιουργηθούν πολλοί βοηθητικοί χώροι, αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία του γηπέδου, αλλά τα σχέδια γι’ αυτούς τους χώρους δεν έχουν γίνει ακόμη. Συγκεκριμένα πρόκειται για αποδυτήρια γηπεδούχων και φιλοξενουμένων, διαιτητών, ιατρείο κ.α., ενώ το πλάνο προβλέπει και μία φυσούνα για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.