Ετοιμάζεται για πρεμιέρα και η Εθνική Γυναικών πόλο

Αύριο Παρασκευή με αντίπαλο επίσης την Ουγγαρία

Μια ημέρα μετά την εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, και αυτή των Γυναικών έχει πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν, με τον ίδιο αντίπαλο μάλιστα, καθώς αύριο (5/1, 21:30, ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στο πλαίσιο του Α’ ομίλου (στις 20:00 θα έχει προηγηθεί η συνάντηση Ολλανδία-Κροατία για τον όμιλο μας).

Για την Χρυσή Διαμαντοπούλου αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Πιο έντονα θυμάμαι όπως είναι αναμενόμενο το ασημένιο μετάλλιο το 2018 στη Βαρκελώνη και το 2012 πάλι στο Αϊντχόφεν αν και τότε ήμουν μικρή ακόμα και βασική αγωνιζόταν η Έλενα Κούβδου», αναφέρει η διεθνής και πολύπειρη τερματοφύλακας μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Έφτασε η ώρα για ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά;

«Ναι, έτσι νομίζω. Και παίζουμε σε μια διοργάνωση με πολλαπλό στόχο. Μιλάμε για μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το ευρωπαϊκό, μέσω του οποίου θέλουμε να προκριθούμε στο παγκόσμιο και βεβαίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τεράστιο το κίνητρο».

Και βεβαίως και για εσένα με τόσο μεγάλη και πετυχημένη πορεία, θα είναι μια ακόμα κορυφή, μια ακόμα κατάκτηση…

«Το θέλω πάρα πολύ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το όνειρό μου. Τόσα χρόνια δεν έχει επιτευχθεί και αισθάνομαι πως κάτι λείπει. Ελπίζω να είναι τώρα η στιγμή μας και να πάνε όλα καλά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, το θέλουμε όλα τα κορίτσια πάρα πολύ, αρκεί να το δείξουμε και να παίξουμε καλά».

Έχουμε δυο ευκαιρίες να τα καταφέρουμε…

«Χωρίς να θέλω να αναζητήσω ελαφρυντικά, ήταν και το σύστημα τόσα χρόνια πρόκρισης που νομίζω αδικούσε τις ευρωπαϊκές ομάδες. Όλα κρίνονταν στο εξαιρετικά ψυχοφθόρο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, και έπρεπε σε ένα χιαστί παιχνίδι να είσαι στην ιδανική κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά, ειδάλλως τα έχανες όλα. Τώρα τα εισιτήρια δίνονται από τις μεγάλες διοργανώσεις και ασφαλώς αυτό είναι καλύτερο. Και όλες μας αισθανόμαστε καλύτερα».

Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας μας;

«Διαθέτουμε πολύ καλή επίθεση. Τα κορίτσια μία μία έχουν προσφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο στην επίθεση. Αλλά και στην άμυνα αν λειτουργήσουμε όλες όπως πρέπει, με αυτοματισμούς, θα πάμε πολύ καλά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνουν λάθη. Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, θα…φροντίσουμε να τα ξεπεράσουμε, να τα διορθώσουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Ο όμιλος μας είναι δύσκολος…

«Πάμε να βγούμε πρώτες στον όμιλο, να έχουμε ένα πιο εύκολο χιαστί. Πρώτο ματς με την Ουγγαρία, μια πολύ καλή ομάδα, είναι και πρεμιέρα, αλλά νομίζω πως καλύτερα έτσι, να μπούμε με τη μία στα βαθιά, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, έχει επιλέξει για τη διοργάνωση τις: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Σοφία Τορνάρου.

Στον Β’ Όμιλο μετέχουν: Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισραήλ, στον Γ’ Όμιλο: Ρουμανία, Τσεχία, Σερβία, Τουρκία και στον Δ’ Όμιλο: Σλοβακία, Βρετανία, Γερμανία, Βουλγαρία.

Στα προημιτελικά προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες των Ομίλων Α’ και Β’, ενώ οι υπόλοιπες 4 ομάδες θα προκύψουν από χιαστί παιχνίδια: 4Α – 1Γ, 4Β – 1Δ, 3Β – 2Δ, 3Α – 2Γ.

Πηγή: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (koe.org.gr)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.