Ετοιμάζονται για δράση Έφηβοι και Παίδες της ΕΣΚΑΘ

Η προκήρυξη για τα θεσσαλικά πρωταθλήματα

Την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα Εφήβων και Παίδων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΚΑΘ, ενόψει τις αγωνιστικής περιόδου 2022-23, με την αγωνιστική δράση ν’ αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επιτρέπεται στα σωματεία να δηλώσουν και δεύτερη ομάδα Παίδων-Εφήβων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑΘ το αργότερο μέχρι 20-08-22 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και τόπο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, για το πρωτάθλημα Παίδων, τα σωματεία που θα μετέχουν σ’ αυτό θα αγωνιστούν σ ’έναν, δύο ή τρεις ομίλους σε κάθε νομό ανάλογα με τον αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σωματεία εκάστου ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους 2 φορές.

Μετά το τέλος της πρώτης φάσης θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση για την ανάδειξη των δύο πρώτων κάθε νομού. Μετά το τέλος και της δεύτερης φάσης θα ακολουθήσει η τρίτη φάση με την συμμετοχή των δύο πρώτων του κάθε νομού. Στη φάση αυτή θα συναντηθούν μετά από κλήρωση οι πρώτοι με τους δεύτερους και οι αγώνες θα διεξαχθούν εναλλάξ στην έδρα της κάθε ομάδας.

Νικήτριες θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα σημειώσουν δύο νίκες και σε περίπτωση που έχουν από μία νίκη θα προκριθούν εκείνες που θα έχουν καλύτερο συντελεστή πόντων. Στη συνέχεια, οι τέσσερις ομάδες που απέμειναν θα αγωνιστούν με κλήρωση σε διπλούς αγώνες εναλλάξ στην έδρα της κάθε ομάδας και νικήτριες θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα σημειώσουν δύο νίκες και σε περίπτωση που θα έχουν από μία νίκη θα αναδειχθούν νικήτριες εκείνες που θα έχουν καλύτερο συντελεστή πόντων. Τέλος οι δύο νικήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό σε ουδέτερη έδρα για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα εφόσον δε παραστεί ανάγκη και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την κανονική περάτωση του πρωταθλήματος και απαγορεύεται η αλλαγή ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.

Ειδικά για το πρωτάθλημα Παίδων απαγορεύονται οι άμυνες ζώνης. Τα σωματεία που θα δηλώσουν δύο ομάδες Παίδων δεν δεσμεύουν την Ένωση για παράλληλη διεξαγωγή των αγώνων τους την ίδια ημέρα.

Τα ισχύοντα για το εφηβικό

Για το εφηβικό πρωτάθλημα, στην Α’ φάση τα σωματεία που συμμετέχουν στο Εφηβικό πρωτάθλημα θα αγωνιστούν σε έναν ή δύο ομίλους σε κάθε νομό ανάλογα με τον αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σωματεία του κάθε ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές.

Μετά το τέλος της πρώτης φάσης θα ακολουθήσει η Β’ φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή κάθε νομού με την συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων του κάθε ομίλου σε αγώνες νοκ άουτ μεταξύ του πρώτου του α’ ομίλου και του δευτέρου του β’ ομίλου και του πρώτου του β’ ομίλου και του δεύτερου του α’ ομίλου. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές των νομών θα αγωνιστούν μετά από κλήρωση σε αγώνα νοκ άουτ σε ουδέτερο γήπεδο, στην συνέχεια οι δύο νικήτριες ομάδες θα αγωνιστούν στον τελικό σε ουδέτερο γήπεδο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας.

Οι έχοντες δικαίωμα συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ και του ισχύοντος. Ειδικά για το εφηβικό πρωτάθλημα οι γεννηθέντες τα έτη 2005-06 και απεριόριστος αριθμός αθλητών του 2007 και νεότεροι. Στο παιδικό πρωτάθλημα οι γεννηθέντες το έτος 2007 και νεότεροι.

Τέλος, επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ίδιων παικτών και στκ δύο ομάδες

Παίδων, εφ’ όσον το σωματείο συμμετέχει με δεύτερη ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα. Επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών από το ένα αναπτυξιακό τμήμα στο άλλο της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας μόνο μετά το τέλος του Α’ γύρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.