Ευρωπαϊκή συστράτευση για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων

Στην 5η συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Macolin, που έγινε την Πέμπτη 20/10 στο Στρασβούργο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και στην οποία αναδείχθηκαν σημαντικά σημεία στη μάχη ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, προήδρευσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Εκεί υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους εκπροσώπους των ΔΟΕ, FIFA, UEFA, Interpol στα θέματα της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο εκπρόσωπος της FIFA τόνισε την έμφαση που δίνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στην αναγνώριση της χειραγώγησης επιμέρους στοιχείων του παιχνιδιού (sport fixing), όπως οι κάρτες ή τα κόρνερ, ως μια αναδυόμενη απειλή, μεγαλύτερη ίσως και από τη χειραγώγηση του τελικού αποτελέσματος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία του δικτύου αθλητικών εισαγγελέων και στην πρώτη συνάντηση στα τέλη του Νοεμβρίου στη Μασσαλία, βασικό αντικείμενο θα είναι η χειραγώγηση αγώνων και η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.