Φαρμάκης: «Νιώθουμε έτοιμοι να επιστρέψουμε σε εθνική κατηγορία»

Ο στόχος για τον Ίωνα η άνοδος σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ

Στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ίωνα Βόλου, Στέφανος Φαρμάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο στόχος φέτος είναι η διεκδίκηση της ανόδου και η επιστροφή στη Γ’ Εθνική κατηγορία!

0 Στέφανος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου, στις διαθέσιμες υποδομές αλλά και στον στόχο για την φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον σύλλογο του Ίωνα Βόλου: «Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1985 από ανθρώπους με μεράκι που ήθελα να δώσουν άλλη διάσταση στο τοπικό μπάσκετ πέρα απ’ τις ομάδες που μεγαλουργούσαν τότε στο μπάσκετ, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου. Είναι ένα σωματείο που από τότε άρχισε να γραφεί τη δική του ιστορία, ένα απ’ τα ιστορικότερα σωματεία του Βόλου από άποψης ανόδων, καθώς έχει κερδίσει τρεις φορές το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ και έχει αγωνιστεί τέσσερις χρονιές στη Γ’ Εθνική. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και προσπάθεια για να βγουν νέα παιδιά, γιατί η βάση είναι οι ακαδημίες».

Για το από ποια περιοχή προσελκύουν παιδιά: «Ο Βόλος είναι μικρός οπότε δεν υπάρχει περιοχή. Κινούμαστε σε όλο το κομμάτι της πόλης. Το μόνο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας, είναι να πάρουμε ένα ανοιχτό γήπεδο, το οποίο το ανακατασκευάσαμε εμείς μετά από παραχώρηση του δήμου και που το θεωρούμε σπίτι μας κι έχουμε πολλά παιδιά απ’ αυτήν την περιοχή. Αυτό μπορούμε να πούμε σαν βάση του συλλόγου, αλλά ο σύλλογος απευθύνεται σε όλη την πόλη».

Για τη φετινή σεζόν του Ίωνα Βόλου: «Φέτος «χτίσαμε» μια ομάδα απ’ την αρχή. Κάναμε μια αλλαγή προπονητή και δώσαμε τα ηνία σ’ έναν καινούργιο και άφθαρτο προπονητή, το Στέλιο Τσαβέ, και η δική μας φιλοσοφία είναι να στηρίζουμε κυρίως τα νεότερα παιδιά και να τους δίνουμε την ευκαιρία ν’ αναδεικνύονται, όπως και τους νέους προπονητές. Είπαμε ότι φέτος είναι η χρονιά που θέλουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το «άλμα» για τη Γ’ Εθνική. Το ρόστερ που «χτίστηκε» είναι καθαρά για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ν’ ανέβει σε εθνική κατηγορία. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να το κάνουμε αυτό, έχουμε ωριμάσει σαν σύλλογος».

Για το γηπεδικό: «Είναι ένα τεράστιο ζήτημα οι κλειστοί χώροι. Στο ανδρικό τμήμα, επειδή αυτήν τη στιγμή η ομάδα πρωταγωνιστεί στο τοπικό επίπεδο όσον αφορά το Βόλο, δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα, διότι ως ομάδα πρωταγωνιστούμε, έχουμε καλή συνεννόηση με το δήμο και οι ώρες είναι οι κατάλληλες. Στις ακαδημίες υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα, προσπαθούμε να βρούμε ώρες προπόνησης σε κάποια σχολεία, εκεί όπου το γήπεδο είναι μικρότερης χωρητικότητας και διαστάσεων και έτσι προσπαθούμε να τα βολέψουμε».

basket.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.