Φινάλε στο 2019 με ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ράντι και Γαβριηλίδης σε μονομαχία στον αγώνα Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου
«Λύγισαν» με 2-0 στην Καβάλα οι «ερυθρόλευκοι»

Υπό τον σκοτεινό ουρανό της Καβάλας, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να φύγει από το «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στην τοπική ομάδα με βαθμό ή βαθμούς, κλείνοντας με ήττα 2-0 τις επίσημες υποχρεώσεις του για το 2019.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν είχαν και τόσο καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν περισσότερο, όμως το γκολ του Μαρκόπουλου αλλά και η αποβολή του Φαζού διαμόρφωσαν το σκηνικό του αγώνα, για να έρθει και το τέρμα του Μελισσόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ώστε να «σφραγίσει» την ήττα για τους «ερυθρόλευκους»…

Άντεξε στην πίεση, όμως επιθετικά…

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο κάτι ουσιαστικό δεν προέκυψε για τους «ερυθρόλευκους», ούτε όμως και για την αντίπαλη ομάδα που είχε ελάχιστα περισσότερη κατοχή της μπάλας.

Ένα φάουλ του Ράντι στο 10ο λεπτό έφυγε άουτ με τον Δήμιζα να μην ανησυχεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης καταγράφεται μόλις ένα σουτ εντός στόχου από την πλευρά της Καβάλας. Από την άλλη, και πάλι ο Ράντι ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 23ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, για να πιάσει την κεφαλιά ο Τσίτας, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει και πάλι ο Δήμιζας που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 28ο λεπτό ο Γιδόπουλος χρειάστηκε να παρέμβει αποτελεσματικά, διώχνοντας με γροθιές το σουτ που έκανε ο Μαϊδανός έξω από την περιοχή του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κουτσιανικούλης δέχθηκε την πάσα από τον Τσιάρα, έκανε την ατομική ενέργεια και πάσαρε στον Τσίτα. Όμως το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων.

Στο 30′ ο Καθάριος εκτέλεσε το φάουλ, για να βρει πάνω στο σώμα του Ράντι η μπάλα, ο Ολυμπιακός Β. προσπάθησε να βγάλει την αντεπίθεση, όμως ο Στίκας έκοψε. Στο 34′ επίσης ο Κουτσιανικούλης και πάλι δεν μπόρεσε να περάσει στον Τσίτα και στο 35′ η Καβάλα κέρδισε το φάουλ, ο Καθάριος το εκτέλεσε, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν το κόρνερ, τον Κέρθι να σουτάρει αλλά δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθειά του. Η Καβάλα πίεσε ομολογουμένως αρκετά τον Ολυμπιακό Βόλου από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, έχοντας την κατοχή αλλά και προσπαθώντας να βγάλει φάσεις. Ομως οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν αμυντικά, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν, ούτε να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Στο 43′ ο Τσίτας σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας, με τη μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στα εναπομείναντα λεπτά δεν καταγράφηκε κάτι το αξιοσημείωτο.

Γκολ, αποβολή και ήττα
Στο 47′ ο Καζαντζίδης βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου, για να σουτάρει και να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 52′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λάσκαρης πήρε την κεφαλιά, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 54′ έγινε η ζημιά για τους «ερυθρόλευκους» με τον Μαρκόπουλο να δέχεται την μπάλα μετά την κεφαλιά του Στίκα, και πιάνοντας ένα φοβερό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Γιδόπουλου για το 1-0…

Στο 57′ ο Κουτσιανικούλης σούταρε, αλλά ο Δήμιζας πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί ν’ ανέβει ψηλά, και στο 65′ ο Ράντι προσπάθησε να σουτάρει μετά από σέντρα από δεξιά, για να διώξει ο Κέρθι σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κουτσιανικούλης έκανε νέα τελική προσπάθεια, αλλά αστόχησε.

Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Φαζό στο 69′, αφήνοντας με 10 παίκτες τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλάζοντας ριζικά τα πλάνα του Σούλη Παπαδόπουλου. Εξάλλου, μετά το γκολ της Καβάλας το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, όμως στο 77′ παραλίγο να γίνει το 1-1, όταν ο Μπουτζίκος σούταρε από πλάγια αριστερά, ο Δήμιζας απέκρουσε με τον παίκτη του Ολυμπιακού να παίρνει το ριμπάουντ όμως στο δεύτερο σουτ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Στο 80′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλό σημείο, το εκτέλεσε ο Τσίτας με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος της Καβάλας, ενώ στο 84′ ο Μαρκόπουλος σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή του Γιδόπουλου. Ο ίδιος παίκτης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε τη σέντρα για τον Μελισσόπουλο, που κατάφερε με προβολή σε κενή εστία  να κάνει το τελικό 2-0…

Καβάλα (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης (83′ Θωμαΐδης), Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης (60′ Ορφανίδης), Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος, Κέρθι, Καθάριος, Στίκας, Μαϊντανός, Παπαδόπουλος (62′ Χαντί).

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Λάσκαρης (88′ Δεινόπαπας), Ντούνης (85′ Στεφάνοβιτς), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας.

Κίτρινες: 26΄ Παπαστεριανός, 40′ Γαβριηλίδης, 53′ Κέρθι, 70′ Ορφανίδης, 74′ Καζαντζίδης/38′ Λάσκαρης, 54′ Φαζός, 61′ Βοσνακίδης
Κόκκινες: 69′ Φαζός (δεύτερη κίτρινη)

*Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα η γηπεδούχος Καβάλα τίμησε τη μνήμη του φροντιστή της, Βασίλη Βασιλειάδη, που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή. Οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια μπροστά στη φωτογραφία του σε σημείο του γηπέδου, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.