Φλεβάρης: «Δεν είναι στόχος ο πρωταθλητισμός για τους Τιτάνες Αλμυρού»

Μιλώντας για την πορεία της ομάδας στην Α2 ΕΣΚΑΘ

Δεν είναι μόνο ο ΓΣ Αλμυρού που κάνει την προσπάθειά του στην περιοχή μπασκετικά, αλλά και οι Τιτάνες Αλμυρού, που «βλέπουν» άνοδο στην Α1 από την Α2 ΕΣΚΑΘ, με τον προπονητή τους Θανάση Φλεβάρη να επισημαίνει πάντως ότι αυτή η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ και στον Αργύρη Παγαρτάνη.

Για τους Τιτάνες Αλμυρού ο Θανάσης Φλεβάρης επεσήμανε: «Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015. Ήμασταν μια παρέα που αγαπούσαμε το μπάσκετ, που ασχολούμασταν αυθαίρετα με το μπάσκετ και που θέλαμε να προσφέρουμε κάτι καινούργιο στον τόπο, μια καινούργια «διέξοδο» στα παιδιά μας. Πάνω σ’ αυτήν τη φιλοσοφία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο σύλλογο, που δραστηριοποιείται τα τελευταία 7-8 χρόνια στην περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, κατεβάζοντας όλα τα τμήματα κι έχοντας αρκετά μεγάλη δραστηριότητα».

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στον βασικό στόχο. «Ο κύριος στόχος μας είναι να περάσουμε στους νέους τον αθλητισμό σαν τρόπο ζωής, να τους δώσουμε να καταλάβουν τη χαρά του αθλητισμού, να δημιουργήσουμε ανθρώπους που θα μείνουν μες στο χώρο και όχι μόνο σαν παίκτες. Δεν είναι στόχος ο πρωταθλητισμός, μας νοιάζει να έχουμε τα παιδιά μες στο γήπεδο, να τα γαλουχήσουμε με τις αρχές που μάς διέπουν κι εμάς και να τα κάνουμε πρώτα άξιους πολίτες και μετά αθλητές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις ακαδημίες του συλλόγου επεσήμανε: «Έχουμε περίπου στα 100 παιδιά στις ακαδημίες μας, αγόρια και κορίτσια. Τα τμήματά μας ξεκινούν από 5-6 χρονών και καταλήγουν στο ανδρικό μας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 5 τμήματα αγοριών και 2 κοριτσιών, τα οποία κατεβαίνουν και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ».

Για τη φετινή πορεία του ανδρικού τμήματος άλλωστε τόνισε: «Πάμε καλά μέχρι τώρα, είμαστε 1οι και έχουμε ακόμα 4 παιχνίδια. Θέλουμε κάποιες νίκες ακόμα για να σιγουρέψουμε την άνοδο. Δεν είναι αυτοσκοπός αυτό, παίζουμε παιχνίδι-παιχνίδι, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, να δείξουμε τη δουλειά μας και ό,τι έρθει».

Τέλος, για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο σύλλογος ανέφερε: «Γηπεδικά βολευόμαστε τις περισσότερες ώρες σε σχολικά γυμναστήρια. Χρησιμοποιούμε το σχολικό γυμναστήριο του Αλμυρού και το κλειστό του δήμου για τους αγώνες και τις προπονήσεις ορισμένων τμημάτων μας. Είμαστε λυμένοι γηπεδικά, δεν έχουμε κάποιο θέμα, όλα τα παιδιά κάνουν προπονήσεις σε κλειστά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.