Φραγκάκη: «Στην Καλλιτεχνική τα πράγματα ποτέ δεν ήταν δίκαια και αξιοκρατικά»

Η φωνή οργής της Βολιώτισσας κολυμβήτριας για τον αποκλεισμό της από την Εθνική

Εκτός κολυμβητηρίων και προπονήσεων έχει μείνει η Ελένη Φραγκάκη, αφού ο κύκλος της στην Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης φαίνεται ότι έκλεισε ύστερα από απόφαση της ομοσπονδίας και κατά συνέπεια το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, που ήταν ο βασικός της στόχος για τη νέα σεζόν, θα είναι διοργανώσεις που μετά από αρκετά χρόνια θα τα παρακολουθήσει ως θεατής. Η περίπτωσή της είναι ανάλογη με της Κρίστη Γιαλαμά, η οποία επίσης αποκλείστηκε από την Εθνική.

Η Βολιώτισσα συγχρονίστρια μάλιστα μίλησε στην ιστοσελίδα sportsfeed.gr κάνοντας λόγο για δικαιολογίες από πλευράς ΚΟΕ για τον αποκλεισμό της ίδιας και της Γιαλαμά, αλλά και για ευθύνη του προπονητικού επιτελείου, αφού υπογραμμίζει ότι υπάρχει έλλειψη αξιοκρατίας και δικαιοσύνης στην ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση…

«Με την Κρίστη είμαστε μέλη της Εθνικής ομάδας από το 2017, ήμασταν βασικές σε όλα τα ομαδικά προγράμματα και το 2019 και το 2022 κάναμε και το ντουέτο στην ηλιακή μας κατηγορία. Είμαστε αθλήτριες έμπιστες και σκληραγωγημένες, πράγμα που έχουμε αποδείξει σε κάθε αγώνα που έχουμε λάβει μέρος είτε αυτό είναι ευρωπαϊκό είτε παγκόσμιο, ακόμα και πρόκριση για Ολυμπιακούς.

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν φαίνεται να εκτιμάνε με την απόφαση τους οι άνθρωποι, οι οποίοι πήραν την απόφαση να μας διώξουν 3 μήνες πριν την πρόκριση, και να μην μας αφήσουν τελικά να ολοκληρώσουμε το όνειρο της συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς μετά από την άδοξη κατάληξη του Τόκιο», δήλωσε η 19χρονη στο Sportsfeed.

Οι επεξηγήσεις για την απόφαση αυτή δεν ήταν οι πιο πιστευτές και σίγουρα δεν βοηθούν στην κατανόηση των πράξεων τους όπως υποστηρίζει. «Αρκέστηκαν σε 2-3 δικαιολογίες του τύπου «είστε βαριές και δεν κολυμπάτε γρήγορα». Εγώ ξέρω πως ο σωστός προπονητής δεν πετάει από την ομάδα αθλήτριες που δεν τον έχουν απογοητεύσει ή του έχουν πάει κόντρα ποτέ, για τέτοιους λόγους.

Ο σωστός ο προπονητής δουλεύει με τους αθλητές του και τους βελτιώνει αν αυτοί ήταν όντως οι λόγοι που βρεθήκαμε εκτός Εθνικής ομάδας. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι όπως μας τα είπαν αλλά στον χώρο της καλλιτεχνικής τα πράγματα ποτέ δεν γίνονταν με βάση το δίκαιο και το αξιοκρατικό».

Η Φραγκάκη μετά από αυτά τα περιστατικά δεν επιθυμεί να έχει καμία σχέση με τον χώρο και ως φοιτήτρια ιατρικής θα επικεντρωθεί στις σπουδές της: «Μου προκαλούν τέτοια απέχθεια για το άθλημα που αγαπώ, που και να είχα την ευκαιρία να γυρίσω δεν θέλω πλέον σε καμία περίπτωση. Θεωρώ πολύ καλύτερη επένδυση για τη ζωή μου το να αφοσιωθώ στη σχολή μου, πράγμα που αδυνατούσα να κάνω παράλληλα με την Εθνική ομάδα διότι μας είχαν βάλει το δίλλημα να διαλέξουμε ανάμεσα στην σχολή και την καλλιτεχνική, παρόλες τις προσπάθειες μας να βρούμε μια μέση λύση, έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε έστω τα υποχρεωτικά εργαστήρια που έχουν οι σχολές μας για μια, δυο ώρες την εβδομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκα να κάνω διακοπή σπουδών (για να είμαι κάθε μέρα στις 9ωρες προπονήσεις), διότι αν δεν το έκανα, με είχαν απειλήσει πως θα με έβγαζαν από την ομάδα».

Η τελευταία διεθνής διοργάνωση στην οποία είχε συμμετάσχει η Φραγκάκη με τα ελληνικά χρώματα ήταν το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, η οποία αγωνίστηκε στο ελεύθερο, το τεχνικό και το acrobatic του ομαδικού. «Το παγκόσμιο στην Φουκουόκα ήταν το 3ο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα παγκόσμια είναι διοργανώσεις πολύ υψηλού επιπέδου με πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές, άρα δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για λάθη. Ως Εθνική ομάδα συγχρονισμένης έγιναν πολλά λάθη και δεν θα σταθώ στις αθλήτριες αλλά στους προπονητές, χάρη στους οποίους δεν βρεθήκαμε στον τελικό ενός από τα αγωνίσματα που παίρναμε μέρος. Θα μπορούσα να πω ότι είμαστε άνθρωποι και πως λάθη γίνονται, αν δεν γινόταν το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά σε διάστημα ούτε δυο εβδομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μαδέρα, όπου παραλίγο να χάσουμε το μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα», ήταν τα λόγια της και συμπλήρωσε πάνω σε αυτό το ζήτημα: «Άρα λοιπόν πώς μας ζητάει ο ίδιος ο προπονητής να τον εμπιστευτούμε πλήρως και να δίνουμε το 100% μας, όταν ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του και σίγουρα δεν λέω πως με τους καινούργιους κανονισμούς είναι εύκολο, γιατί δεν είναι, για κανέναν μας ,πόσο μάλλον για τους προπονητές, αλλά κατά την άποψή μου, όταν είσαι ομοσπονδιακός προπονητής θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι και στο ύψος των περιστάσεων».

sportfeed.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.