Για 4η σερί χρονιά στους «16» του Australian Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα τρία σετ τον Λούκα Βαν Ας και πέρασε στη φάση των «16» του Australian Open για τέταρτη σερί χρονιά.

Ο περσινός φιναλίστ επικράτησε του 19χρονου Γάλλου (Νο.79) με 6-3, 6-0, 6-4 σε 2 ώρες και 2 λεπτά. Τώρα, βέβαια, έρχεται το πιο δυνατό τεστ του, αφού θα αναμετρηθεί με τον Αμερικανό Τείλορ Φριτζ, Νο.12 στον κόσμο, που έχασε το πρώτο σετ από τον Φάμπιαν Μαροζάν, αλλά πήρε την πρόκριση με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ και πήρε προβάδισμα με το μπρέικ που σημείωσε στο 3-2. Σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του πρώτου σετ στο 5-3 και ακολούθησε ρεσιτάλ στο δεύτερο σετ, όπου δεν έχασε ούτε γκέιμ.

Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία χαλάρωση του Τσιτσιπά και πέρασε μπροστά με 0-3, βάζοντας φρένο σε ένα σερί επτά χαμένων γκέιμ. Ο Στέφανος, όμως, δεν άργησε να αποκαταστήσει την τάξη, καθώς μετά από απίθανες άμυνες σε διαδοχικά smash του Βαν Ας βρέθηκε με μπρέικ πόιντ στο 1-3. και τελικά «έσπασε» τον νεαρό αντίπαλό του για το 2-3.

Παίρνοντας το τέταρτο σερί γκέιμ του προηγήθηκε με 4-3 και έκλεισε χωρίς δυσκολία τον αγώνα στο 5-4, μπαίνοντας στη δεύτερη εβδομάδα του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.