«Για όνομα του Θεού, όχι άλλα πρόστιμα, βάλτε πλάτη»

Τονίζεται σε ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου

Με μία ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται εννιά φορές η λέξη «κουραστήκαμε», οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου ζητούν από τον κόσμο να «βάλει πλάτη», όπως τονίζεται, στη φετινή προσπάθεια και να δείξουν έμπρακτα πως μπορούν τη στηρίξουν.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα πρόστιμα που έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός Βόλου για κακή συμπεριφορά των οπαδών το. «Για όνομα του Θεού, όχι άλλα πρόστιμα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κουραστήκαμε να καλούμαστε κάθε Τρίτη σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ.

Κουραστήκαμε να πληρώνουμε πλέον πρόστιμα προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ για γεγονότα που γράφονται στα φύλλα αγώνα και πλέον έχουν φθάσει τετραψήφια νούμερα και είμαστε μόνο στην 8η αγωνιστική.

Κουραστήκαμε να προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να κάνουμε τους security, ταξιθέτες, κατευναστές της κερκίδας, επιλογή που κάνουμε για συμβολικούς λόγους, αλλά δεν γίνεται κατανοητή από μικρό μέρος της κερκίδας.

Κουραστήκαμε, αντί να χαιρόμαστε για τις νίκες μας, να προσπαθούμε, έστω με συμβολικό τρόπο, να είμαστε εκεί και να αγωνιούμε, για να κυλήσουν όλα ομαλά και να κάνουμε τα πάντα για να συνοδεύσουμε οποιαδήποτε φιλοξενούμενη ή αντίπαλη -για 90 λεπτά, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα (και να μας κατηγορούν κι από πάνω).

Κουραστήκαμε παράγοντες άλλων ομάδων (ευτυχώς λίγων), που επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν στον κόσμο ή σε έναν, δύο ή πέντε που κάνουν κάποια χαζομάρα, να έρχονται σε εμάς και μας κατηγορούν, πρώτον λες και εμείς δεν δείχνουμε στην πράξη ότι προσπαθούμε, δεύτερον γιατί έχουν την ψευδαίσθηση ότι είμαστε εύκολος στόχος. Εμείς βάζουμε πλάτη για εσάς, βάλτε πλάτη για εμάς.

Κουραστήκαμε από Ολυμπιακούς επιχειρηματίες της πόλης που ακούμε να επαίρονται για το πόσα πολλά έχουν κάνει για τον Ολυμπιακό, φέτος να παρακολουθούν αμέτοχοι την ομάδα να «παλεύει» στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας της απ’ τον καναπέ και τα γραφεία τους. Και κάποιοι να κάνουν και τους τσάμπα κριτές, ήρωες ή «επαναστάτες».

Κουραστήκαμε να καταβάλλουμε υπέρογκα ποσά για την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και τον ρομαντισμό με τον οποίο το βλέπουμε, όντας «φρέσκοι» και ορεξάτοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω και στο Α’ Τοπικό αλλά σε έναν μεγάλο σύλλογο.

Κουραστήκαμε να προσπαθούμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα, μετατρέποντας τον Ολυμπιακό Βόλου από τελευταίο τροχό της αμάξης σε έναν «έξυπνο» σύλλογο και άξιο συνομιλητή όλων στην πόλη και κάποιοι αφελείς να εμμένουν στις αγκυλώσεις τους.

Κουραστήκαμε να ακούμε εκπομπές που διεγείρουν τα πάθη σε μια χρονιά που η ομάδα μας περνάει τη χειρότερη χρονιά στα 86 χρόνια ιστορίας της, ενώ ταυτόχρονα εμείς ως Διοίκηση από την πρώτη μας μέρα στην πόλη μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε και για τη Νίκη Βόλου και για τους φιλάθλους και οπαδούς της. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει Νίκη χωρίς Ολυμπιακό και αντίστοιχα Ολυμπιακός χωρίς Νίκη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού και της Νίκης περνάνε φέτος τη δική τους διαφορετική αγωνία για τις ομάδες τους, σε μια διαφορετική φάση που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αφήστε τον κόσμο ήσυχο στην αγάπη τους και την αφοσίωσή τους για τον κάθε σύλλογο. Και μακάρι να έρθει ο καιρός, θα ζήσουμε ξανά όλοι μαζί ντέρμπι από τα παλιά.

Είναι επιλογή μας να είμαστε εκεί και να εκπροσωπούμαστε ως διοίκηση στους αγώνες, στην κερκίδα, στις υποχρεώσεις της ομάδας, να μας νιώθουν παίκτες, προπονητές και ΕΣΕΙΣ ότι είμαστε φυσικά και ψυχολογικά δίπλα σας.

Θα μπορούσαμε να είμαστε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, της Ευρώπης ή του κόσμου. Δεν το κάνουμε, γιατί νιώθουμε κοντά σας και θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί ΕΝΑ. Θέλουμε όμως να μας το δείχνετε έμπρακτα κι εσείς πως εκτιμάτε την προσπάθεια και να βοηθάτε, με τη φυσική και μόνο παρουσία σας, την προσπάθεια. Μην τα θεωρείτε όλα αυτονόητα ή δεδομένα.

Κάνουμε μια προσπάθεια και έχουμε δεχθεί τεράστια αμφισβήτηση από την αρχή, τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου στην αρχή. Με πράξεις έχουμε απαντήσει σε όλες τις αμφισβητήσεις.

Κρατήστε μας δίπλα σας. Δείξτε μας έμπρακτα την αγάπη σας για τον σύλλογο. Αποδείξτε ότι έχετε το ίδιο όραμα με εμάς και θέλετε τον Ολυμπιακό Βόλου έναν «έξυπνο» σύλλογο και έναν σύλλογο που η αγάπη μένει στη φωνή στην κερκίδα. Η διοίκηση έχει τον τρόπο να θωρακίσει και να προστατεύσει την ομάδα. Δεν είμαστε σε άλλες εποχές.

Για όνομα του Θεού, όχι άλλα πρόστιμα, όχι άλλες οικονομικές υποχρεώσεις σε άλλες ομάδες για αποκαταστάσεις ζημιών, όχι άλλες υποχρεώσεις σε μια επένδυση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει μόνο κόστη και όχι όφελος. Όχι άλλα δικαιώματα με τις δικές μας οικονομικές «πλάτες».

Για όσο μας θέλετε δίπλα σας και μας στηρίζετε, θα είμαστε εδώ. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και προστατεύστε την προσπάθειά μας και τον Ολυμπιακό».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.