Για το Κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη σε τελικό χωρίς κόσμο και με 500 αστυνομικούς

Ενας από τους Ιωαννίδη και Κουέστα θα σηκώσει σήμερα το Κύπελλο
Παναθηναϊκός και Άρης κοντράρονται στις 20.30 σήμερα στο Πανθεσσαλικό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά δυστυχώς και πάλι κεκλεισμένων των θυρών γίνεται ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό σήμερα στις 20:30 (Cosmote Sport 1).

Παναθηναϊκός και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους με διακύβευμα όχι μόνο την κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς ο ηττημένος μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εφόσον κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Εκτός της απαγόρευσης μετακίνησης είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα των οπαδών των δύο ομάδων, θα υπάρξει και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 16:00 μέχρι και την αποχώρηση των διαπιστευμένων από την αθλητική εγκατάσταση από τον κόμβο Μελισσατίκων έως και τον κόμβο Φυτόκου και στην οδό Σταδίου μεταξύ της οδού Δοξοπούλου και της Περιφερειακής οδού Βόλου.

Παρά το ότι το ματς θα δουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και οι έχοντες προσκλήσεις (30 από κάθε ομάδα συν αυτές των χορηγών), στο Πανθεσσαλικό και γύρω απ’ αυτό θα υπάρχουν 500 αστυνομικοί!

Οι πράσινοι δεν έχουν περιθώρια, μετά το τραγικό φινάλε στη σεζόν που οδήγησε στη δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στη χρονιά. Ο Τερίμ διαδέχθηκε τον Γιοβάνοβιτς και ο Χρήστος Κόντης τον Τούρκο προπονητή, με τον Έλληνα τεχνικό να καλείται να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές-με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Άρης είναι το αουτσάιντερ του τελικού, αλλά θα τα δώσει όλα για την κούπα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε φύγει μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί με 1-0.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ. Μάλιστα, η θεωρούμενη ως καλύτερη γυναίκα διαιτητής στον κόσμο έκανε σήμερα (25/5) το πρωί και βόλτα στην παραλία του Βόλου.

Οι πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.