H Bundesliga επιστρέφει και η Μπάγερν συνεχίζει από τη Λειψία το κυνήγι του 11ου τίτλου-ρεκόρ

Η Bundesliga επιστρέφει μετά από περισσότερο από δύο μήνες (τελευταίο ματς της 15ης αγωνιστικής ήταν στις 13/11), λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ και της ετήσιας «χειμερίας νάρκης» στην οποία… πέφτει το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η Μπάγερν Μονάχου, που δοκιμάζεται από τραυματισμούς, θα επισκεφθεί  απόψε  (20/1) την Λειψία στην επανέναρξη της Bundesliga, καθώς συνεχίζει το κυνήγι για την 11η συνεχόμενη κατάκτηση-ρεκόρ του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, είναι χωρίς τον αρχηγό και βασικό τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ, που υπέστη κάταγμα στο πόδι κάνοντας σκι, και τον αμυντικό Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος θα χάσει επίσης το υπόλοιπο της σεζόν μετά τον τραυματισμό του στους συνδέσμους στο γόνατο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Επίσης, ο αμυντικός Νουσαϊρ Μαζραουί έχει αποκλειστεί για εβδομάδες μετά από καρδιακές επιπλοκές λόγω μόλυνσης από την Covid-19. Ο επιθετικός Σαντιό Μανέ μόλις ανάρρωσε από έναν τραυματισμό που τον είχε αποκλείσει από το Μουντιάλ του Κατάρ και δεν θα είναι διαθέσιμος.

Οι Βαυαροί, που αντιμετωπίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League τον επόμενο μήνα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της Bundesliga με 34 βαθμούς, τέσσερις μπροστά από τη δεύτερη Φράιμπουργκ και έξι μπροστά από τη Λειψία, που είναι τρίτη. Η Λειψία, ωστόσο, είναι αήττητη στο πρωτάθλημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Αν κερδίσουμε τον αγώνα, τότε οι εννέα βαθμοί από τη Λειψία είναι ένα ωραίο “μαξιλάρι”», είπε ο Νάγκελσμαν. «Αν χάσουμε, τότε τα πράγματα θα είναι πιο σφιχτά, θα είμαστε υπό μεγαλύτερη πίεση απ΄ ό,τι αν κερδίσουμε».

Ο Νάγκελσμαν ξέρει επίσης ότι ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα θα τους βοηθούσε και για τον μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα τους με την Παρί Σεν Ζερμέν τον Φεβρουάριο, με τους πρωταθλητές Γερμανίας, νικητές το 2020, να έχουν αποτύχει να ξεπεράσουν τους προημιτελικούς τις δύο τελευταίες σεζόν. «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μεγάλο έργο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν», είπε ο Νάγκελσμαν στους δημοσιογράφους. «Αν τα καταφέρουμε καλά στην Bundesliga, τότε θα είμαστε καλά εξοπλισμένοι για τον αγώνα με την Παρί Σεντ Ζερμέν. Είναι ένας ισορροπημένος αγώνας και η κατάσταση της ημέρας είναι επίσης καθοριστική».

Ο Ολλανδός αμυντικός Ντάλεϊ Μπλιντ έφτασε για να καλύψει μερικά από τα κενά στα μετόπισθεν,  ενώ χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γιαν Ζόμερ από την Γκλάντμπαχ για να καλύψει το κενό του Νόιερ στην εστία της.  Πάντως σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα στη Λειψία ο Σβεν Ούλραιχ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Bunderliga:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Λειψία-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Ουνιόν Βερολίνου-Χοφενχάιμ

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ

Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου

Στουτγάρδη-Μάιντς

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου         34

Φράιμπουργκ             30

Λειψία                  28

Άιντραχτ Φρανκφούρτης   27

Ουνιόν Βερολίνου        27

Ντόρτμουντ              25

Βόλφσμπουργκ            23

Γκλάντμπαχ              22

Βέρντερ Βρέμης          21

Μάιντς                  19

Χοφενχάιμ               18

Λεβερκούζεν             18

Κολωνία                 17

Άουγκσμπουργκ           15

Χέρτα Βερολίνου         14

Στουτγκάρδη             14

Μπόχουμ                 13

Σάλκε                    9

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.