Η διαφωνία των «αιωνίων» για την ερμηνεία του άρθρου 15

Το σημείο τριβής ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του αθλητικού δικαστή, για τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, ήταν το άρθρο 15.
Αυτό αναφέρεται στο κομμάτι του χρόνου αναμονής του διαιτητή μέχρι την οριστική διακοπή του αγώνα, με τις δύο πλευρές νμα το ερμηνεύουν διαφορετικά.
Ο δικαστής, αφού άκουσε τις θέσεις και των δύο ΠΑΕ αναρωτήθηκε για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη παράγραφο αναγράφεται ότι ο διαιτητής οφείλει να περιμένει και όχι «έχει το δικαίωμα» να περιμένει μία ώρα και μετά να διακόψει τον αγώνα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο 15 στην παράγραφο 5 (ε): «Στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, το μέγιστο χρονικό διάστημα το οποίο ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να αναμένεται για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά από προσωρινή διακοπή του, είναι μία (1) ώρα.
Εντός του χρονικού διαστήματος αυτού και οπωσδήποτε μέχρι την συμπλήρωση της μισής ώρας από την έναρξη της διακοπής δύναται να διαταχθεί η εκκένωση μίας ή περισσοτέρων εξεδρών ή όλου του γηπέδου, αν κρίνεται εφικτό και απαραίτητο για την συνέχιση του αγώνα. Αν παρέλθει το ανωτέρω χρονικό διάστημα (της μίας ώρας) χωρίς να έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα, ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, ζητά την αποχώρηση των ομάδων και συντάσσει το Φύλλο Αγώνα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.