Ιδανικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο για την Εθνική πόλο Νέων γυναικών

Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών (Κ20), που επικράτησε 14-11 της Ολλανδίας στο πρώτο της παιχνίδι (Α’ όμιλος) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πόλη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας.

Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχτηκε η Στεφανία Σάντα που ξεκίνησε τη διοργάνωση με πέντε τέρματα, ενώ αύριο Σάββατο (9/9) στις 20:30 η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.

Τα κορίτσια μας όμως ξέφυγαν με 5-3, 6-4 και έκλεισαν με 7-4 το πρώτο μέρος. Και το δεύτερο όμως αποδείχθηκε μια συνέχεια του πρώτου: η Ελλάδα ήταν εμφανώς ανώτερη, και η διαφορά ήταν σταθερά στα 2-3 τέρματα, έφτασε όμως και τα τέσσερα στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου (12-8).

Η Ολλανδία μείωσε σε 12-9, αλλά η Φωτεινή Τριχά στα 4:03’ από τη λήξη έφερε πάλι τη διαφορά στο +4 με το 13-9. Η Στεφανία Σάντα με το πέμπτο προσωπικό της τέρμα στα 3:36 από τη λήξη επέτρεψε στην Ελλάδα να πάει στο +5 (14-9) και πλέον το μόνο που ενδιέφερε ήταν το τελικό σκορ.

Οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 5-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 5, Σιούτη 1, Μουστακαρία 1, Τορνάρου 2, Κουρέτα 2, Χαλδαίου, Τριχά 2, Καραμπέτσου, Αγγελίδη 1, Κωνσταντοπούλου, Καλαϊτζή, Ανδρεάδη.

Τα τέρματα της Ολλανδίας σημείωσαν οι: Ντε Βρις 5, Ντε Κλέερ 2, Ρέκεβις 2, Βόορνταουβ 2.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.