Ισόπαλα τα ντέρμπι του Κυπέλλου

Τρία 24ωρα μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και τέσσερα ενόψει του μεγάλου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στην «OPAP Arena» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στους «16» του Κυπέλλου και, πλέον, οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» στις 17 Ιανουαρίου στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Άρης όχι μόνο «κοίταξε στα μάτια» τους γηπεδούχους, αλλά ήταν η ομάδα που στο δεύτερο μέρος έχασε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, σε αντίθεση με την Ένωση που δεν είχε κλασική ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν προφανές ότι το μυαλό των παικτών της ήταν στραμμένο στο ντέρμπι κορυφής της Super League με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena».

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο 68′ «άγγιξε» το γκολ με το σουτ του Μορόν από πλάγια να περνά άουτ, ενώ στο 74΄ ο Αθανασιάδης έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ μετά το αριστερό βολέ του Ζιλ.

Στο 79′ ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, σε νέα μεγάλη ευκαιρία του Άρη στην επανάληψη.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46′ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60′ Αμραμπατ), Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Πισάρο (69′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Γκαρσία)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (77′ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (55′ Παναγίδης), Μορόν (77′ Ζαμόρα)

1-1 στη Λεωφόρο

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κι όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης (17/1) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε πιο πειστική εικόνα στο πρώτο και προηγήθηκε στο 45’ με αριστερό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μέρος και πήρε «ενέργεια» απ’ τις αλλαγές του Φατίχ Τερίμ, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60′ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38′ λ. τρ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61′ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Μασούρας (73′ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Ναβάρο (73′ Φορτούνης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.