Ήττα που πόνεσε για τον Ρήγα, 3-1 από την Ιστιαία

Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Ρήγας στην Ιστιαία και ηττήθηκε με 3-1 από την τοπική ομάδα, που έτσι πήρε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα. Αναμφίβολα, αυτή ήταν μία ήττα που πόνεσε, αφού ήρθε από τη μέχρι πρότινος ουραγό του 2ου ομίλου, που ξεκόλλησε πλέον από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η καλή μέρα για τους γηπεδούχους φάνηκε από νωρίς, καθώς μόλις στο 6’, κι αφού είχε προηγηθεί μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό με τον Στεργίου (λίγο άουτ το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε), έγινε το 1-0. Ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Πανάκης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 15’ ο Πανάκης παραλίγο να σκοράρει εκ νέου με τον ίδιο τρόπο, ενώ στο 26’ ο Ρήγας φάνηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, αλλά ο Μάλτζαρης απέκρουσε το σουτ του Γκίκα και δεν αιφνιδιάστηκε. Τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο αυτή του 43′, όταν ο Παπαγιάννης έπεσε σωστά και έδιωξε το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γκίκα.

Στο 55’ ο Ρήγας έμεινε δύο γκολ πίσω, με την τύχη να παίζει άσχημο παιχνίδι στον Σέττο και στον Παπαγιάννη, αφού μετά την κεφαλιά του Πανάκη βρήκε στο γόνατο του πρώτου και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Ρήγα, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0. Η αντίδραση του Ρήγα ήρθε γρήγορα, καθώς στο 61′ μείωσε σε 2-1. Ο Τζοβάρας με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από το κόρνερ του Κιπτίου ξανάβαλε στο παιχνίδι τους Βελεστινιώτες, ενώ στο 66’ και το 70’ οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν την Ιστιαία, αλλά ο Μάλτζαρης ήταν σε ετοιμότητα στα φάουλ του Κυπτίου, εκ των οποίων το πρώτο ήταν αρκετά μακρινό κι όχι απευθείας εκτέλεση, αλλά η μπάλα έσκασε και πήρε πορεία προς την εστία.

Τελικά, στο 78’ κάθε ελπίδα του Ρήγα να σώσει έστω και την ισοπαλία εξανεμίστηκε με το τρίτο γκολ της Ιστιαίας. Από βολέ του τερματοφύλακα Μάλτζαρη βγήκε αντεπίθεση για τους Ευβοιώτες, με τον Αργύρη Στεργίου να κάνει το γύρισμα και μετά από παρεμβολή του Λάμπρου, ο Αλεξίου δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει από κοντά το τελικό 3-1, που δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις στις προσπάθειες των Ηλιόπουλου και Τσελεπή.

Στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Ιστιαίας Μίκι Τσίρκοβιτς τόνισε ότι οι παίκτες του κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πως η νίκη είναι μόνο δική τους και γι’ αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια και το χειροκρότημα του κόσμου. Αναφορικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος επεσήμανε ότι τελικά ωφέλησε την ομάδα, αφού μπόρεσε να δουλέψει πολύ περισσότερα πράγματα και έδωσε το σύνθημα για νίκη την ερχόμενη Κυριακή μέσα στο Θεσπρωτό.

Από την άλλη ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου Λάκης Μπακάλη δήλωσε πως η ομάδα που ήθελε τους βαθμούς έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και τους πήρε. Ανέφερε πως η ομάδα του ήταν πολύ νωθρή και δεν κατάφερε να βρει τα πατήματά της ειδικά στο πρώτο μέρος. Επισήμανε τα αμυντικά της προβλήματα και τα πολλά γκολ που έχει δεχτεί μέχρι τώα και τέλος ανέφερε ότι η Ιστιαία είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες.

ΙΣΤΙΑΙΑ: Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Θόρια, Λαμπρόπουλος, Πανάκης, Πουταχίδης, Στεργίου Αρ., Στασινόπουλος (65′ Ανέστης Β.), Αλεξίου (84′ Ανέστης Χρ.), Ηλιόπουλος, Τσαούσης (80′ Στεργίου Ηλ.)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (84′ Τσελεπής), Σπαθής, Λάμπρου, Χύσα (89′ Καναβός), Γεωργατζής (59′ Τζοβάρας), Γκίκας, Ζαχαράκης, Κιπτίου, Σέττος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.