Καλόγηρος: «Μπορεί να πάει στην Εφέσεων της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Βόλου»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ για τις ποινές που επιβλήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή

Η ΕΠΣΘ δεν όρισε άλλον αγώνα μεσοβδομάδα, πέραν του Γ.Σ. Αλμυρού-Ρήγας Φεραίος για τη φάση των «16» του Κυπέλλου την Τετάρτη στο «Αθ. Ραγάζος», κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα αγωνιστεί ούτε με την Αγία Αννα στο εξ αναβολής ματς του πρωταθλήματος ούτε με τον Θησέα για το Κύπελλο και το επόμενο παιχνίδι του θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με την Ακρόπολη ως γηπεδούχος.

Βέβαια, το να βρεθεί γήπεδο γι’ αυτό το παιχνίδι είναι γρίφος για δυνατούς λύτες, αφού οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εκτίσουν την πρώτη αγωνιστική μακριά από το ΕΑΚ μετά την αρχική τους τιμωρία, έχοντας πάντως τον κόσμο στο πλευρό τους. Υπεύθυνη να ορίσει γήπεδο είναι η ΕΠΣΘ, που συναντά παντού κλειστές πόρτες.

Πάντως, μετά τη δεύτερη τιμωρία με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά, υπάρχει έντονη διαμάχη του ποδοσφαιρικού τμήματος με την ηγεσία της ΕΠΣΘ, που εκφράστηκε μέσω ανακοινώσεων, που περιείχαν ευθύνες αναφορές κατά του προέδρου της Τοπικής Ενωσης Μίλτου Καλόγηρου.

Ο τελευταίος απάντησε μέσω της εκπομπής Clasico στον Volos 9.86 ότι οι δύο αναβολές που υπήρξαν σε ματς του Ολυμπιακού Βόλου έγιναν μετά από συνεννόηση με την αστυνομία και ότι δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό μπάχαλο με το ποιον θα παίξουν  οι ερυθρόλευκοι την Τετάρτη, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του βολιώτικου συλλόγου,  καθώς η ΕΠΣΘ δεν όρισε κανένα από τα δύο ματς, ούτε με την Αγία Αννα για το πρωτάθλημα ούτε με τον Θησέα για το Κύπελλο και δεν υπήρξε ποτέ σχετική επίσημη ανακοίνωση. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλόγηρος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Πιο αναλυτικά ο Μίλτος Καλόγηρος ανέφερε: «Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την Πειθαρχική Επιτροπή ούτε ποιους καλούν. Η πρόεδρος είναι εννιά χρόνια εκεί και έχει την εμπειρία.

Και να παρέμβω, δεν ξέρω τι να πω, αφού τα νομικά δεν τα γνωρίζω. Δεν με ενδιαφέρει να επηρεάσω την Πειθαρχική Επιτροπή ούτε μπήκα πρόεδρος, για να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Εγώ μπήκα, για να κάνουμε καλύτερο το τοπικό ποδόσφαιρο και για να βρούμε χορηγίες που πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Είχαμε 32 ομάδες κι όταν αναλάβαμε μετά τον κ. Λασκαράκη τις κάναμε 42 και τα πρωταθλήματα είναι πολύ ανταγωνιστικά

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με την Πειθαρχική Επιτροπή. Αν αμφισβητεί κάποιος την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, υπάρχει το ανώτατο όργανο της ΕΠΟ, η Επιτροπή Εφέσεων. Πάει και δικαιώνεται. Αν κερδίσει την υπόθεση παίρνει πίσω και το παράβολο».

Για το πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις για τις αναβολές των αγώνων Πανιώνιος Ν.Ι.-Ολυμπιακός Β. και Αγία Αννα-Ολυμπιακός Β. ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ πληροφόρησε τα εξής:

«Εμείς ορίζουμε τα παιχνίδια βάσει του παραχωρητηρίου των ομάδων. Ο Πανιώνιος έχει έδρα το Βασδέκειο και αν δεν μας φέρει παραχωρητήριο από άλλο γήπεδο, είμαστε υποχρεωμένοι να ορίσουμε εκεί. Ο Πανιώνιος ήθελε το ΕΑΚ. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε χρήματα από τον Πανιώνιο.

Ήταν να γίνει το ματς στις επτά το Σάββατο, αλλά επειδή υπήρχαν πληροφορίες από την αστυνομία και τις είχα και εγώ ότι είχαν δώσει ραντεβού οπαδοί, θεωρήσαμε καλό με πρώτη την αστυνομία ότι έπρεπε να αναβληθεί το ματς.

Την απόφαση έπρεπε να την πάρει ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και την πήρα, γιατί δεν θα βάζαμε σε κίνδυνο ούτε τον κόσμο ούτε τα σπίτια γύρω από το γήπεδο.

Το ματς έγινε Τετάρτη και ευχαρίστησα τους ανθρώπους της αστυνομίας, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά ήρθαν στο Βασδέκειο. Χάρη μας κάνουν. Τελικά, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, κάτι έγινε έξω από το Βασδέκειο.

Για το ματς με την Αγία Αννα, φώναξα τους ανθρώπους της, τους είπα για την επικινδυνότητα του Π. Μαγουλάς, που έχουν κύρια έδρα, αλλά δεν είχαν άλλο γήπεδο. Είχα πληροφορίες πάλι κι εγώ και η αστυνομία ότι πάλι κάτι θα γινόταν. Μας κάλεσε πάλι ο κ. Ντιζές στην αστυνομία και έδωσα την αναβολή.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.