Καλόγηρος: «Θα είναι δύσκολη χρονιά, μεγαλύτερο πρόβλημα το οικονομικό»

Στην εκπομπή «Στο Πέταλο» του Formedia Radio φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, με αφορμή τη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (11/9) με τους διοικούντες των σωματείων της Α’ Τοπικής.

Ο κ. Καλόγηρος ανέφερε αρχικά τι του μετέφεραν οι πρόεδροι των ομάδων για την εικόνα των εγκαταστάσεών τους: «Τη μεγαλύτερη ζημιά έχει πάθει η Αγία Αννα, οι άνθρωποι καταστράφηκαν. Δεν είναι μόνο ότι καταστράφηκε ο τάπητας, που είχε τοποθετήσει καινούργιο, αλλά, όπως μας είπε και ο Γιάννης Σίμος (σ.σ. πρόεδρος της Αγίας Αννας), έχει πάθει και ζημιά και η βάση. Ο Αστέρας Ριζομύλου έχει πάθει ζημιά, ενώ και η επιχείρηση του προέδρου της Σκιάθου καταστράφηκε. Εχουν πάθει ζημιά και κάποιοι άνθρωποι που βάζουν χρήματα στις ομάδες σε προσωπικό επίπεδο και θα ‘ναι μία δύσκολη χρονιά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Συμφωνήσαμε όλοι, δεν το συζητάμε αυτό, να πάμε μία βδομάδα πίσω την έναρξη του πρωταθλήματος. Ναι μεν εμείς αποφασίζουμε, αλλά κατόπιν συνεννόησης με τις ομάδες, γιατί έτσι είναι το σωστότερο. Μόνο η Αγία Αννα ήθελε μία βδομάδα παραπάνω, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε κάλτσα και δεν θα προλάβουν μέχρι το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν ξεκινάμε με την πρώτη αγωνιστική, αλλά με τη δεύτερη, λόγω των κλειδαρίθμων που υπάρχουν με ομάδες που είναι στο ίδιο γήπεδο».

Για τον προγραμματισμό για το Κύπελλο ΕΠΣΘ: «Δεν ορίζουμε ημερομηνίες τα δύο τελευταία χρόνια στο Κύπελλο, γιατί οι Τετάρτες έχουν μεγαλύτερο κόστος για τις ομάδες. Κάποια από τα παιχνίδια που είναι με ομάδες Γ’ Κατηγορίας, μπορεί να γίνουν τα Σαββατοκύριακα των εκλογών κατόπιν συνεννοήσεως με τις ομάδες και μετά θα βλέπουμε πότε θα κάνουμε τις επόμενες φάσεις».

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Τοπικής: «Η έναρξη θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ. Εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, ενώ στην πρώτη κατηγορία έχουμε την πίεση χρόνου, γιατί πρέπει να δηλώσουμε τέλος Απριλίου πρωταθλητή».

Για τις ομάδες Β’ που θα πάρουν μέρος στη Γ’ ΕΠΣΘ: «Ήμασταν η πρώτη Ενωση που πιέζαμε να γίνει αυτό. Θεωρώ ότι είναι καλό για το ποδόσφαιρο, γιατί κάποια παιδιά παίρνουν μία δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν θα μπορούσαν να παίξουν στις πρώτες ομάδες και στο πρωτάθλημα ακαδημιών. Τώρα με τις ομάδες β’ συνεχίζουν και κάποιοι μπορεί να εξελιχθούν και να πάνε στις πρώτες ομάδες».

Για τις τρεις τοπικές κατηγορίες: «Θεωρώ ότι μπορούμε να «σηκώσουμε» τις τρεις κατηγορίες από 14 ομάδες, γιατί έχουμε και παιχνίδια και ο αριθμός είναι ικανοποιητικός για την ΕΠΣΘ».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Από εγκαταστάσεις και από γήπεδα είμαστε καλά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τον κορονοϊό, τις φωτιές και τις πλημμύρες έχουν επηρεαστεί άνθρωποι που βάζουν χρήματα στις ομάδες και οι επιχειρήσεις τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό αυτή τη στιγμή».

Για την επιστροφή του Πρωτεσίλαου: «Δήλωσε ξανά συμμετοχή μετά από έναν χρόνο. Η περιοχή του Πτελεού είναι μακριά από τον Βόλο και πρέπει να έχει ως επί το πλείστον γηγενείς παίκτες. Είναι καλό που έχουμε στην Α’ ΕΠΣΘ υποχρεωτικά ακαδημίες, γιατί, όταν οι γηγενείς παίκτες μεγαλώνουν και σταματούν, υπάρχει από πίσω η υποδομή και έρχονται παιδιά, για να μη σταματάνε αυτές οι ομάδες».

Για τη δυνατή Δήμητρα Ευξεινούπολης: «Ένα καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια κι όχι μόνο στη Μαγνησία ασχολούνται άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει το ποδόσφαιρο ως παίκτες. Ετσι συμβαίνει και στη διοίκηση της Δήμητρας και είναι καλό αυτό, γιατί υπάρχει άλλη επικοινωνία και μιλάμε την ίδια γλώσσα».

Για τη β’ ομάδα της Σκιάθου, που θα παίξει στη Γ’ ΕΠΣΘ: «Είναι αξιέπαινη αυτή η προσπάθεια που κάνουν και μπράβο τους. Και στο πρωτάθλημα ακαδημιών είχαν και πέρσι κατεβάσει ομάδα και ερχόταν να παίξει στον Βόλο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.