Καλός στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Β., 2-2 με τη Βέροια εκτός έδρας

Πανηγυρισμοί στο 1-1 για τους παίκτες του Ολυμπιακού Β.

Θα μπορούσε να πάρει και μία φιλική νίκη γοήτρου κόντρα στη Βέροια ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός έδρας, αλλά ισοφαρίστηκε στο τελικό με 2-2 με ανύπαρκτο πέναλτι στο 72’. Το τελικό σκορ βέβαια αυτήν την περίοδο έχει μικρή σημασία, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται δίκαια πίσω στο σκορ από το 34’ με γκολ του Πασά, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασαν φανερά την απόδοσή τους κι αφού ισοφάρισαν στο 47’ με τον Ντα Κάμπο, πήραν προβάδισμα στο 70’ με τον Κόλα. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Β.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε στο τέρμα τον Λαδά, από τα δεξιά προς τ’ αριστερά της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Παπακώστας, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Μπουτζίκος, ενώ οι Αγρόδημος και Κόλα ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Ο Ντα Κάμπο είχε τον ρόλο του δεκαριού, ο Μπαράνκο ξεκινούσε τις προσπάθειές του από τα αριστερά, ο Σκοπελίτης από τα δεξιά, ενώ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 18’ χρειάστηκε για πρώτη φορά να επέμβει ο Λαδάς, ο οποίος με εκτίναξη στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Πόζογλου εκτός περιοχής, ενώ στο 22’ ο Ντα Κάμπο έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και φτάνοντας στο ημικύκλιο σούταρε προς την εστία, αλλά αδύναμα, με συνέπεια ο Τσιμόπουλος να έχει εύκολο έργο.

Στο 29’ ο Μπουκουβάλας σέντραρε από τα δεξιά, ο Λουκίνας ξεμαρκαρίστηκε από τον Γιαννίτση και μόνος στο ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε, όπως θα ήθελε, και η μπάλα έφυγε πλάγια αριστερά.

Τελικά στο 34’ είχαμε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Πεταυράκης σέντραρε από τα αριστερά και η μπάλα, την οποία δεν ακούμπησε κανείς, έφτασε στην απέναντι πλευρά στον οπισθοχωρημένο Μπαράνκο, ο οποίος ενήργησε πολύ νωθρά και δεν την έδιωξε αμέσως, αντίθετα την κράτησε αδικαιολόγητα και πήγε να ντριμπλάρει αντίπαλο, που τον πίεσε, ο Βεργώνης την έκλεψε και πέρασε στον Πασά. Ο τελευταίος βγήκε από θέση μέσα δεξιά στο τετ-α-τετ με τον Λαδά, τον οποίον «κεραυνοβόλησε»  με θαυμάσιο σουτ με το αριστερό στην απέναντι γωνία.

Στο 45’ ο Ντα Κάμπο ξεκίνησε κάτω από το κέντρο σε κατάσταση αντεπίθεσης, έμεινε όρθιος παρά τα τραβήγματα και έφτασε, χωρίς κανείς να μπορεί να τον ανακόψει σχεδόν στο ημικύκλιο, αλλά το συρτό σουτ που έκανε, πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι.

Σκόραρε στο 48’ ο Ντα Κάμπο

Ό, τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός σ’ αυτή τη φάση, το έκανε στο 48’. Μετά το εύκολο μπλοκάρισμα χαμηλά του Λαδά σε συρτό σουτ με το μυτάκι του Βεργώνη, έγινε βαθιά μπαλιά για τον Μπαράνκο, που τραβήχτηκε δεξιά. Ο Αργεντινός κράτησε ωραία την μπάλα, ξεπέρασε άνετα τον προσωπικό του αντίπαλο και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Ντα Κάμπο, που έκανε με τη μία το σουτ, με το που πάτησε και άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της Βέροιας για το 1-1, στέλνοντας την μπάλα μάλιστα στην κλειστή αριστερή του γωνία.

«Αριστούργημα» Κόλα και πέναλτι για … γέλια

Στο 69’ ο Μπουτζίκος από τα αριστερά της μεσαίας γραμμής εκτέλεσε φάουλ, έγινε κατέβασμα της μπάλας με το στήθος από τον Γεωργακόπουλο για τον Ντα Κάμπο, που πήγε να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά από αντίπαλό του. Και οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο έδαφος τραυματισμένοι, με τους γηπεδούχους να ζητούν επιθετικό φάουλ, αλλά ο Μελτζανίδης έδωσε αμυντικό. Αμέσως ο Στέφανος Ξηροφώτος έδωσε εντολή στον Κόλα να το χτυπήσει κι αυτός στο 70’ με αριστουργηματική εκτέλεση στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ έγραψε το 1-2. Ο διαιτητής, πάντως, είχε τύψεις για την υπόδειξή του και έδωσε ένα πέναλτι, με το οποίο γέλασαν και οι … ροδακινιές της Βέροιας σε πτώση του Πόζογλου εντός περιοχής, χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς. Στο 72’ ο Λουκίνας το εκτέλεσε και παρότι ο Λαδάς βρήκε την μπάλα με το δεξί χέρι, το 2-2 δεν απεφεύχθη και ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Μελτζανίδης

Βοηθοί: Παπαδάκης, Μπέκας

ΒΕΡΟΙΑ: Τσιμόπουλος (60’ Βοσνιάδης), Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (68’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας (53’ Στάμος), Μαραγκός, Βεργώνης, Μπλέτσας (73’ Μουχάλης), Καραγιάννης (68’ Σιμόνι), Πόζογλου, Πασάς, Λουκίνας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Παπακώστας (89′ Μπόλης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς (75’ Ρόκα), Μπουτζίκος, Αγροδήμος, Κόλα (89’ Βλάχος), Ντα Κάμπο (75’ Πατρώνης), Σκοπελίτης (46’ Βασιλούδης), Μπαράνκο (68’ Γεωργακόπουλος), Παπαδημητρίου (46’ Βουκελάτος)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.