Καλύτερα τρεις νίκες για παραμονή…

Κάνουν υπολογισμούς τα μέλη του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου

Δεν του πήγαν καλά του Ολυμπιακού Βόλου τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, καθώς από τη μία οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από τον Αίολο-Γόμφοι εκτός έδρας και από την άλλη ο ΣΚ Ιωάννινα επικράτησε σε βάρος του συμπολίτη του ΑΓΣΙ.

Από τη μία θα πει κανείς ότι η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εντός προγράμματος, ωστόσο ήταν δεδομένη η ελπίδα των μελών του για επικράτηση του ΑΓΣΙ σε βάρος του ΣΚ Ιωάννινα, κάτι που όμως δεν έγινε. Έτσι, πλέον με ένα παιχνίδι περισσότερο ωστόσο η ομάδα του ΣΚ έχει 28 βαθμούς, έναντι 27 του Ολυμπιακού Βόλου…

Για το φινάλε του πρωταθλήματος απομένουν τρεις αγωνιστικές. Την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδέχεται τους Ίκαρους Τρικάλων, οι Γιαννιώτες θα φιλοξενούν την ουραγό Μελίκη. Στην 25η αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενείται στην έδρα του ΑΓΣΙ ενώ οι ανθυποψήφιοι για παραμονή έχουν ρεπό, ενώ 26η και τελευταία αγωνιστική τα Ιωάννινα φιλοξενούν τη Δόξα Λευκάδας και ο Ολυμπιακός Βόλου τη Μελίκη.

Τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου μιλούν για δύο νίκες που χρειάζονται για να πάρουν την παραμονή. Είναι σίγουρο όμως αυτό; Τα μαθηματικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αμείλικτα και για να είναι σίγουροι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κάνουν το 3/3 για να ξεπεράσουν τους Γιαννιώτες, ενώ δεν θα πρέπει να αφήσει εκτός υπολογισμών κανείς την Αναγέννηση Καρδίτσας, που ισοβαθμεί με το σύνολο της Ηπείρου και στη μεταξύ τους ισοβαθμία η ΕΟΚ δίνει μειονέκτημα στους «κιτρινόμαυρους»! Η ομάδα της Καρδίτσας άλλωστε έχει τη Δόξα Λευκάδας εντός, τους «παλεύουμε κι εμείς μήπως προλάβουμε να σωθούμε και έχουμε και ένα παιχνίδι λιγότερο (σ.σ. με τη Δόξα Λευκάδας)» Τιτάνες Παλαμά, και την τελευταία αγωνιστική των Πρωτέα Γρεβενών εντός έδρας.

Η βαθμολογία αυτήν τη στιγμή όσον αφορά τις θέσεις παραμονής και υποβιβασμού έχει ως εξής:

  1. ΣΚ Ιωάννινα 28
  2. Αναγέννηση Καρδίτσας 28
  3. Ολυμπιακός Βόλου   27
  4. Τιτάνες Παλαμά         25
  5. ΓΑΣ Μελίκης 23

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.