Καλύτερη η Ελβετία, 3-1 την Ουγγαρία (video)

Με πρωταγωνιστή τον Άμπισερ της Μπολόνια

Με τον 27χρονο χαφ της Μπολόνια Μισέλ Άμπισερ να έχει ένα γκολ και μία ασίστ, η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Ουγγαρίας στο «Rheinenergiestadion» της Κολωνίας, για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Euro 2024 και είναι στην κορυφή με τη Γερμανία με τρεις βαθμούς.
Οι Ελβετοί είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μάλιστα, έβρισκαν συχνά τον τρόπο να βγουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Σε μία τέτοια φάση προηγήθηκαν με τον Ντούα, ο οποίος έφτασε απέναντι από τον Γκουλάτσι και τον πλάσαρε εύστοχα για το 1-0, μετά από φανταστική ασίστ του Άμπισερ. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως στο 14′ κατοχυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR.
Στο 20′ είχαν νέο τετ-α-τετ, αλλά αυτήν τη φορά ο Ούγγρος κίπερ νίκησε με τον… ώμο τον Βάργκας, ωστόσο το 2-0 που κυνηγούσαν οι Ελβετοί, έγινε λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Άμπισερ να πιάνει ένα τρομερό σουτ με το δεξί από τα όρια της περιοχής και να στέλνει την μπάλα στην αντίθεση γωνία της εστίας.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τους Ούγγρους να μην έχουν τελική έως τη συμπλήρωση μίας ώρας. Στο 63’ ανησύχησαν τον Ζόμερ με μία κεφαλιά του Βάργκα από σέντρα του Σαλάι, αλλά η μπάλα πέρασε οριακά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μείωση, με τον Σζομποσζλάι να γεμίζει αυτήν τη φορά, τον Βάργκα να πιάνει ξανά κεφαλιά και να κάνει το 1-2. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς… άνοιξε, με αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν.
Ειδικά οι Ελβετοί βρήκαν αρκετούς χώρους, λόγω των ρίσκων που έπαιρναν οι αντίπαλοί τους. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ στο 90’+3′, με τον Εμπολό να εκμεταλλεύεται ένα τραγικό λάθος της άμυνας και να κρεμάει τον Γκουλάτσι.
Ουγγαρία (Ρόσι): Γκουλάτσι, Λανγκ (46′ Μπόλα), Α. Σάλαϊ (79′ Ντάρνταϊ), Φιόλα, Όρμπαν, Νάγκι (67′ Κλέινχεϊσλερ), Σζομποσζλάι, Κέρκεζ (79′ Άνταμ), Σέιφερ, Βάργκα, Σαλάι
Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (68′ Στεργίου), Ακάνζι, Φρέιλερ (86′ Σιέρο), Τσάκα, Ροντρίγκεζ, Βάργκας (74′ Εμπολό), Ντούα (68′ Αμντούνι), Ντόι (86′ Ρίντερ), Άμπισερ, Σαρ
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Α’ Ομίλου:
Παρασκευή 14 Ιουνίου
Γερμανία-Σκωτία 5-1
Σάββατο 15 Ιουνίου
Ουγγαρία-Ελβετία 1-3
Τετάρτη 19 Ιουνίου
19:00 Γερμανία-Ουγγαρία (ΕΡΤ1)
22:00 Σκωτία-Ελβετία (ΕΡΤ1)
Κυριακή 23 Ιουνίου
22:00 Ελβετία-Γερμανία (ΕΡΤ1)
22:00 Σκωτία-Ουγγαρία (ΕΡΤ3)
Η βαθμολογία
1.Γερμανία 3β. (5-1)
2.Ελβετία 3β. (3-1)
3.Ουγγαρία 0β. (1-3)
4.Σκωτία 0β. (1-5).
Δείτε το βίντεο με τα highlights:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.