Καράγγελου: «Εχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου αυτό το μετάλλιο»

Η Καράγγελου με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων της Πορτογαλίας
Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες μιλά στο magnesiasports

Ακόμη μία μεγάλη διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Βολιώτισσα αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ζωή Καράγγελου, καθώς πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στην Πορτογαλία κατέκτησε στο ελεύθερο σόλο το ασημένιο μετάλλιo, συγκεντρώνοντας 206,4500 βαθμούς έναντι 208, 8479 της Γερμανίδας Μπλέγιερ Κλάρα. Επίσης, η 18χρονη πρωταθλήτρια ήταν 5η στο τεχνικό σόλο στην ίδια διοργάνωση.

Η Ζωή Καράγγελου πήρε έτσι το πέμπτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν και το πρώτο σε ατομικό αγώνισμα, καθώς τα προηγούμενα τέσσερα είχαν έρθει σε ομαδικά αγωνίσματα ως μέλος της Εθνικής ομάδας.

Συγκεκριμένα η νεαρή πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει το ασημένιο στο combo το 2021 στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης στο ίδιο αγώνισμα τον Αύγουστο του 2022 (και τα δύο στην κατηγορία γυναικών), το χάλκινο στο highlight και το combo τον Ιούλιο του 2022 στο Αλικάντε της Ισπανίας στην κατηγορία των νεανίδων και το χάλκινο επίσης στο highlight στο Παγκόσμιο του Κεμπέκ στον Καναδά πάλι στην κατηγορία των νεανίδων.

Η Ζωή Καράγγελου μίλησε στο magnesiasports για τη νέα σπουδαία διάκρισή της. Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Ζωή, πιστεύεις ότι αυτό το μετάλλιο ήταν η μεγαλύτερη προσωπική σου επιτυχία ως τώρα, δεδομένου ότι ήταν το πρώτο ατομικό;

«Για εμένα αυτό το μετάλλιο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα το θεωρώ κάτι πολύτιμο και είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου μέχρι τώρα, αλλά ελπίζουμε και σε κάτι παραπάνω φυσικά, όπως ένα παγκόσμιο και γιατί όχι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμη, για να λέμε κατι τέτοιο, αλλά σίγουρα με τη δουλειά ολα γίνονται και ελπίζω να έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα και στο μέλλον».

Είχες ως φιλοδοξία να πάρεις το χρυσό;

«Ναι… Είχα στη σκέψη μου ότι θα παλέψω, για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, αλλά με τους καινούριους κανονισμούς το άθλημά μας έχει γίνει πιο δίκαιο και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Δεν με πειράζει το χρώμα του μεταλλίου που πήρα. Για εμένα όπως και να ‘χει είναι πολύτιμο. Η σκέψη για το χρυσό μετάλλιο δεν χάθηκε ποτέ και ίσα-ίσα πίστευα ότι ήταν στις δυνατότητές μου, αλλά δυστυχώς δεν έγινε πραγματικότητα. Δεν πειράζει όμως, γιατί πάμε για καλύτερα και πιο ψηλά».

Στο τεχνικό σόλο θεωρείς ότι μπορούσες κι εκεί να ανέβεις στο βάθρο;

«Στο τεχνικό σόλο πίστευα ότι μπορώ να αγγίξω και εγώ το βάθρο, αλλά λόγω μιας άσκησης που «χάθηκε» και μειώθηκε η δυσκολία μου βρέθηκα στην κατάταξη που βρέθηκα. Δεν πειράζει. Αυτό που ξέρω να πω πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Η συνέχεια από δω και πέρα τι λέει για σένα;

«Στη συνέχεια ακολουθούν πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η πολύ σκληρή δουλειά για το μεγάλο όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι και πιο πριν υπάρχουν άλλα όνειρα, τα οποία επίσης μπορούν να υλοποιηθούν με την καλή θέληση και την πίστη της ομάδας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.