Κατέκτησε και πάλι το Κιλιμάντζαρο ο Νίκος Μαγγίτσης

Στην κορυφή Uhuru o Boλιώτης oρειβάτης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανάβαση στην κορυφή Uhuru στα 5895 μέτρα υψόμετρο  στο Όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία της Αφρικής, από το μέλος και προπονητή του ΕΟΣ Βόλου Νίκο Μαγγίτση.

Η αποστολή εξελίχθηκε στην Τανζανία της κεντροανατολικής  Αφρικής, ενώ η ανάβαση έγινε από την μεγαλύτερη αλλά και πιο ενδιαφέρουσα Machame Route.

Με 4 ενδιάμεσες κατασκηνώσεις στα 2900 μ., 3750 μ., 4080 μ., και 4670 μ. η τριμελής ομάδα Ελλήνων ορειβατών, έφτασε στην κορφή στις 16 Ιουλίου 2023 στις 06:00 τα ξημερώματα και επέστρεψε στην κατασκήνωση στα 3100 μέτρα μετά από προσπάθεια 17 συνεχόμενων ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου εκτός Ευρώπης (Νίκος Ζάχος, Γιάννης Μίγκας, Απόστολος Σάμιαλης, Νίκος Μαγγίτσης) που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΣ Βόλου το 1994 , έγινε στη ίδια κορφή του Κιλιμάντζαρο και στα 5895 μέτρα, τον Ιανουάριο του 1994, σχεδόν 30 χρόνια πριν.

«Για ακόμη μια φορά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου καταφέρνει μια μεγάλη ανάβαση σε κορφή 6000 μέτρων με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά, όπως μας συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν ο ΕΟΣ Βόλου για ακόμη μια φορά γράφει Ιστορία. Το ΔΣ και ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει τον προπονητή που συνεχίζει να κρατάει ψηλά την πορεία του ΕΟΣ Βόλου από το 1930» αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.