Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΝΠΣ Βόλος»

Δύο φάσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο του αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, από το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΝΠΣ Βόλος (0-1) για τη 18η αγωνιστική της Super League, στην ανάλυση που συνηθίζει να κάνει.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πέναλτι υπέρ του ΝΠΣ Βόλος, τονίζοντας ότι ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο VAR το επιβεβαίωσε σε διεκδίκηση δύο παικτών εντός της περιοχής πέναλτι και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη που υπέπεσε στην παράβαση. «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς πρόκειται για καθαρή ανατροπή εντός της περιοχής πέναλτι σε περίπτωση που χαρακτηρίζεται ως στέρησης προφανούς ευκαιρίας για γκολ. Συνεπώς, δεδομένου ότι η παράβαση έγινε σε μία γνήσια προσπάθεια του αμυνόμενου να παιχτεί η μπάλα, η κίτρινη κάρτα είναι η σωστή πειθαρχική ποινή» αναφέρει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φάση του 60ου λεπτού, και στο φάουλ του παίκτη των γηπεδούχων Παντελάκη πάνω στον Μπαρτόλο, αναφέροντας τα εξής: «Ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα παίκτη ο οποίος πραγματοποίησε καθυστερημένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον αντίπαλό του. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς το φάουλ στερείται βαναυσότητας και δύναμης ικανής να δικαιολογήσει ένα μαρκάρισμα που χρήση κόκκινης κάρτας. Το μαρκάρισμα πραγματοποιήθηκε χαμηλά και κοντά στο έδαφος. Επιπρόσθετα ο VAR έλεγξε για πιθανή βίαιη διαγωγή σε πιθανό περιστατικό μακριά από την μπάλα και δεν υπήρξε καμία κάμερα που να έδειξε κάτι συγκεκριμένο, συνεπώς δεν υπήρξε κάτι άλλο για να καταλογισθεί στη μαζική αντιπαράθεση που ακολούθησε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.