Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

To αθηναϊκό clasico ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί (19:30 Cosmote Sport 1) στην «OPAP Arena» δεσπόζει σήμερα Κυριακή στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SuperLeague.

Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη, στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φερ, σε μία μάχη που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αμφότερες στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, καταφέρνοντας μάλιστα να αυξήσει τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Αλμέιδα υπέστη ήττα-σοκ με 2-1 σκορ στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι είδε την απόστασή του με το «τριφύλλι» να αυξάνεται στους επτά βαθμούς..

Πλέον, για τους «κιτρινόμαυρους» το παιχνίδι είναι must win, καθώς απέκτησαν και συγκάτοικο στη δεύτερη θέση, τον ΠΑΟΚ, που νίκησε χθες με 3-0 στην έδρα της Λαμίας.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς προφανώς θα ψάξει τη νίκη στην Opap Arena, αλλά και αν πάρει και η ισοπαλία δεν θα θεωρηθεί… καταστροφή για τους «πράσινους».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο αθηναϊκές ομάδες θα αναμετρηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και φυσικά πρώτη φορά στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena…

Με Ρότα η αποστολή του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε τελικά στην αποστολή της Ένωσης τον Λάζαρο Ρότα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην “OPAP Arena”  για την 17η αγωνιστική της Super League.

Πάντως, ο Ματίας Αλμέιδα θα είναι αυτός που θα κρίνει το εάν ο διεθνής μπακ είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε αυτό το “μεγάλο” ματς.

Τα ευχάριστα νέα για την Ένωση δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και οι Πέτρος Μάνταλος, Νταμιάν Σιάνσκι, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκονται μεταξύ των «εκλεκτών» του Αργεντινού προπονητή. Ο πρώτος άφησε πίσω τον τραυματισμό του, ενώ ο δεύτερος είχε δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων».

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον αλλά και οι Φράνσον, Κοσίδης.

                Επιστρέφει ο Ρουμπέν Πέρεθ

Στον αντίποδα ο Γιοβάνοβιτς δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς του προπονητή των «πρασίνων» βρίσκεται και ο Ρούμπεν Πέρεθ ο οποίος εξέτισε την τιμωρία της μίας αγωνιστικής, λόγω καρτών, με τον Λεβαδειακό και επιστρέφει στα ματς των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιοβάνοβιτς βρίσκονται οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ.

                Πορτογαλική σφυρίχτρα στην Opap Arena

Ο Πορτογάλος διαιτητής Αντόνιο Νόμπρε από τη δεύτερη κατηγορία της UEFA ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το αθηναϊκό clasico.

Ο 34χρονος ρέφερι είχε σφυρίξει και το περσινό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0 (27/2/22) στη Λεωφόρο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα. Tέταρτος θα είναι ο Σιδηρόπουλος, ενώ στο VAR θα είναι οι Φάμπιο Μέλο και Πέτρος Πάτρας.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-3

ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

16:00 ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός Π.

17:00 Ατρόμητος-Ιωνικός

19:00 Άρης-Αστέρας Τρίπολης

19:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

17:00 Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Η επόμενη 18η αγωνιστική

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

17:00 Λαμία-Ατρόμητος

20:00 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

16:00 ΑΕΚ-Παναιτωλικός

17:00 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός

19:30 Ολυμπιακός-Άρης

20:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

19:30 Ιωνικός-ΝΠΣ Βόλος

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.