Κληρώνει για τις ελληνικές ομάδες σε Champions και Europa League

Τους αντιπάλους τους στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA θα μάθουν σήμερα οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο Champions League και το Europa League.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, στη Νιόν της Ελβετίας. ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα κάνουν πρεμιέρα στις κληρώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, ενώ ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα μάθουν τους επόμενους αντιπάλους τους, εφόσον ξεπεράσουν αυτούς που θα αντιμετωπίσουν στο β΄ προκριματικό γύρο.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο «μονοπάτι των πρωταθλητών» του γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League (πρώτοι αγώνες στις 7/8 Αυγούστου, ρεβάνς στις 14/8), έχει τοποθετηθεί στους «ανίσχυρους» και θα αντιμετωπίσει την αυστριακή Σάλτσμπουργκ ή ένα νικητή από τα ζευγάρια Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Βίντι (Ουγγαρία), Σέλτικ (Σκωτία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία), Αστάνα (Καζακστάν)-Μίντιλαντ (Δανία) και Κουκέσι (Αλβανία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο «μονοπάτι με τους μη πρωταθλητές» της ίδιας διοργάνωσης, κι εφόσον αποκλείσει την ελβετική Βασιλεία θα είναι μεταξύ των «ισχυρών» στο γ΄ προκριματικό γύρο.

Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει με μια εκ των Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία). Αν οι Θεσσαλονικείς αποκλειστούν από τη Βασιλεία, θα συνεχίσουν στο γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο Europa League από το γ΄ προκριματικό μαζί με τις Ζενίτ (Ρωσία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Γάνδη (Βέλγιο), Φέγενορντ (Ολλανδία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Ριέκα (Κροατία), Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Λουκέρνη (Ελβετία), Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία), Μπρόντμπι (Δανία) και Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (Ρουμανία). Οι πρώτες αναμετρήσεις στις 9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 16/8.

Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται μεταξύ των «ισχυρών» στην κλήρωση, ενώ Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα βρίσκονται στους «ανίσχυρους» του γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League, εφόσον ξεπεράσουν τις Ντιναμό Μπρεστ και Χιμπέρνιαν, αντίστοιχα.

Εκτός από τις 13 ομάδες που μπαίνουν στο γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, στην κλήρωση μετέχουν επίσης οι 37 ομάδες που θα προκριθούν από το β΄ προκριματικό, καθώς και οι ηττημένοι των ζευγαριών ΠΑΟΚ)-Βασιλεία και Άγιαξ-Στουρμ Γκρατς, για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.