Κοσμάτος: “Για να μείνει κάποιος στην κατηγορία, πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό”

Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του προπονητή Γιώργου Κοσμάτου και με παρουσίαση του φετινού ρόστερ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, που θα παίξει στη Γ’ Εθνική, εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει: “Ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ. Δεν ξέρουμε ακόμη τι γίνεται στην κατηγορία, αφού είναι πολύ νωρίς και δεν έχουμε πλήρη εικόνα όλων των ομάδων. Σαφώς όμως, φαίνεται πως δεν θα υπάρχει κάποια εύκολη ομάδα φέτος. Όλα τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά. Δεν θα είναι εύκολες οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των αγώνων και την πορεία των ομάδων.

Για να μείνει κάποιος στην κατηγορία, πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Κάποιες ομάδες προσπαθούν να φτιάξουν νεανικά ρόστερ από ανάγκη κι άλλες από επιλογή. Σ’ εμάς είναι και τα δύο. Αφενός, γιατί δεν υπάρχουν τα πολλά χρήματα, για να φτιαχτεί ένα πιο ακριβό ρόστερ, αφετέρου γιατί ο σύλλογος κι εγώ θέλουμε να δουλεύουμε με νέα και εξελίξιμα παιδιά.

Είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο, δίνει μια ομορφιά στην καθημερινότητα και προσωπικά με κάνει να νιώθω πιο δημιουργικός. Έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία και πιθανόν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες της Ελλάδος. Κοιτάξαμε να πλαισιώσουμε την ομάδα με νεαρούς παίκτες φιλόδοξους με όρεξη και αγάπη για το μπάσκετ, όπως είναι οι Δελεντζές, Σπανόπουλος και Σιάνος από τη Νίκη Βόλου, Νυδριώτης και Στεφόπουλος από την ΑΕΚ, Κρητικός από τη σουηδική Huddinge, Μαλακόπουλος από την Ελπίδα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Κρίπσι από την Παραμυθιά, Τσάλτας από τον Γ.Σ. Σιάτιστας.

ROSTER ΟΜΑΔΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1-2 17
ΛΟΓΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1-2 22
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΜΗΣ 1-2 17
ΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΟΣ 2-3 19
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2-3 23
ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΗ 3-4 20
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΣΙΜΟΣ 3-4 19
ΔΕΛΕΤΖΕΣ ΜΑΚΗΣ 3-4-5 19
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ 4-5 23
ΚΡΙΠΣΙ ΜΑΡΤΙ 4-5 20
ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 4-5 23
ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2-3 17
ΤΣΑΛΤΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 2-3 18
ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 1-2 15
ΛΟΓΟΔΟΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 4-5 15
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Αγιασμός του τμήματος Καλαθοσφαίρισης και MEDIA DAY στην οποία θα παρουσιαστούν και επισήμως η ομάδα και οι αθλητές της.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.