Μακρής στο Magnesiasports: Φτιάχνουμε ομάδα συνόλου, γιατί αυτό μετράει

Ημέρα επιστροφής στον Βόλο από το Καρπενήσι, όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ήταν η σημερινή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι υπό τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη δούλεψαν, όπως ήθελαν, και στόχος τους είναι να φτιάξουν μία ομάδα συνόλου, καθώς, όπως τονίζει και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Θωμάς Μακρής, που μίλησε στο Magnesiasports, τα σύνολο είναι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο.

Βέβαια, πρόσθεσε ότι είναι ευχής έργον να υπάρχουν και αξιόλογες μονάδες σε μία ομάδα. Ασφαλώς μία απ’ αυτές είναι και ο Ντα Κάμπο, για τον οποίον ο κ. Μακρής επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής τους έχει δείξει τις ποδοσφαιρικές αρετές που είδαν και οι ίδιοι, πριν κινήσουν τις διαδικασίες απόκτησής του, ενώ πιστεύει ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δε θα έχει πρόβλημα προσαρμογής και ποδοσφαιρικά, αλλά και στην πόλη του Βόλου, με την οποία ήδη ενθουσιάστηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θωμά Μακρή στο Magnesiasports:

Για το πώς εξελίχθηκε η προετοιμασία:

«Όλα κύλησαν ομαλά στην προετοιμασία. Είμαστε ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρόλη τη μεγάλη αποχή που υπήρχε λόγω των καταστάσεων με την πανδημία, όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό. Αυτό ήταν το θετικό για μας. Ακόμη και ο Αργεντινός παίκτης μας, ο Ντα Κάμπο, μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και από τη διαμονή μας γενικότερα. Δουλέψαμε, όπως ήθελε ο προπονητής μας, απερίσπαστοι. Επίσης παρόλο που μπορούσαμε να παίξουμε κάποιο φιλικό, θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε να αγωνιστούμε τόσο νωρίς για την ομάδα».

Για τον Ερνάν Ντα Κάμπο:

«Με το καλημέρα, μπήκε, όπως είπα, στο κλίμα της ομάδας. Είναι ένα πρόβλημα η γλώσσα, καθώς μιλάει ισπανικά, αλλά έχουμε βρει τις λύσεις και επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του και με μας γενικότερα. Είναι ένα παιδί ανοιχτό, έχει ευδιάθετο χαρακτήρα και θεωρώ ότι η προσαρμογή του θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα στην ομάδα και στην πόλη του Βόλου. Μάλιστα, σήμερα που είδε λίγο την πόλη μας ενθουσιάστηκε και δεν πιστεύω ότι θα έχει θέμα προσαρμογής. Ποδοσφαιρικά μας έδειξε τις αρετές του στις προπονήσεις και όλα αυτά τα στοιχεία που είχαμε δει και εμείς, πριν ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή. Από κει και πέρα πρέπει να δείξει την κλάση του και στους επίσημους αγώνες.

Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι η φιλοσοφία η δικιά μας είναι να κάνουμε μία ομάδα συνόλου και όχι να στηριχτούμε σε 1-2 παίκτες. Φυσικά είναι θετικό για μία ομάδα να διαθέτει αξιόλογες μονάδες. Από κει και πέρα το σύνολο είναι αυτό που μετράει».

Για το αν θεωρεί σημαντικό ότι φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έχει γίνει με πολύ μεγάλο ποσοστό του ρόστερ, τη στιγμή που πέρσι ήρθαν αρκετοί παίκτες μεταγενέστερα:

«Είναι σημαντικό, γιατί φέτος έχουμε ξεκινήσει από πάρα πολύ νωρίς το χτίσιμο αυτής της ομάδας και αυτό είχαμε κάνει ακριβώς πριν δύο χρόνια σε εκείνη την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική. Ξέραμε τους παίκτες, ξέραμε ποιους θέλουμε να πάρουμε και υπάρχει σίγουρα αρκετός χρόνος, για να κάνουμε τις προσθήκες που χρειαζόμαστε και πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, όποτε και αν αυτή αποφασιστεί, θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι με τρεις-τέσσερις ακόμα ποδοσφαιριστές θα είμαστε πλήρεις».

Για τα επόμενα φιλικά μετά απ’ αυτό με τον Διαγόρα:

«Είμαστε σε συζητήσεις και θέλουμε το επόμενο φιλικό μετά απ’ αυτό του Σαββάτου να είναι με έναν εμπορικό, όπως λέμε, αντίπαλο. Έχουν επίσης γίνει συζητήσεις και με τους ανθρώπους του Πιερικού και υπάρχουν σκέψεις και για άλλα πολλά φιλικά και είμαστε σε συζητήσεις».

Στο γήπεδο του Σαρακηνού την Παρασκευή

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή που επιστρέφουν οι ερυθρόλευκοι στις προπονήσεις θα επισκεφτούν το γήπεδο του Σαρακηνού για μία προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ άπαντες είναι της άποψης ότι η είσοδος της ομάδας στο ανακατασκευασμένο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου δεν είναι κακό να καθυστερήσει και τρεις-τέσσερις μέρες, ώστε να είναι απολύτως έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος, αν και ήδη είναι, όπως έχει διαπιστωθεί, σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, δε χρειάζεται η ομάδα να βιαστεί να μπει σ’ αυτό, όπως τονίζεται από αρμόδια χείλη.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε δελτίο Τύπου για την επιστροφή της ομάδας στον Βόλο και πληροφόρησε ότι άμεσα θα ανακοινωθεί η σειρά των φιλικών που θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι.

“Μετά από μία εβδομάδα παραμονής, επέστρεψε σήμερα στον Βόλο η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου από το Καρπενήσι όπου και πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία τελευταία πρωινή προπόνηση στο Καρπενήσι και επέστρεψαν στη βάση τους.
Ο Περικλής Αμανατίδης έχει δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές έως και την Παρασκευή, καθώς μετά η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Να αναφερθεί εδώ πως το Σάββατο η ομάδα μας θα δώσει και το πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Διαγόρα στο Στεφανοβίκειο, ενώ άμεσα θα ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.