Με ήρωα τον Ντραγκόφσκι στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Ο Πολωνός τερματοφύλακας έπιασε τρία πέναλτι μετά το 0-1 στο 90λεπτο και το 1-2 στην παράταση με τον ΠΑΟΚ

Με «ήρωα» τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος απέκρουσε τρία «ματς-μπολ» πέναλτι των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 6-5 στη ρώσικη ρουλέτα απ’ την άσπρη βούλα (0-1 κανονική διάρκεια και 1-2 στην παράταση) και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, σε μία ανεπανάληπτη σειρά ημιτελικών που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε πολύ πιο στιβαρή εικόνα στο 90λεπτο και ήταν εμφανώς ανώτερος, προηγήθηκε στο 72’ με τον Ζίβκοβιτς με εναέριο πλασέ και με το 0-1 έστειλε τον αγώνα στην παράταση μετά το εις βάρος του 0-1 στην Τούμπα. Ο Κεντζιόρα έκανε το 0-2 στο 105’ με καρφωτή κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και φάνηκε να δίνει το «εισιτήριο» για τον τελικό, όμως ο Λημνιός στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης μείωσε σε 1-2. Ο Βολιώτης διεθνής πήρε την ασίστ απ’ τον Αράο και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2. Ετσι, έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι, όπου «μίλησε» η κλάση του Ντραγκόφσκι στέλνοντας τους «πράσινους» στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν ο ήρωας του Παναθηναϊκού, καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι… ματς-μπολ των παικτών του ΠΑΟΚ νικώντας κατά σειρά τους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Γιόνι Ότο, πριν ο Σαμάτα στείλει άουτ την 9η και τελευταία εκτέλεση για τον δικέφαλο του Βορρά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εντέλει την πρόκριση με 6-5 μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σπόραρ           Απόκρουση Κοτάρσκι

Κουλιεράκης      0-1

Γερεμέγεφ        1-1

Μουργκ           1-2

Μπακασέτας       2-2

Κεντζιόρα        2-3

Κώτσιρας         3-3

Μεϊτέ            3-4

Μλαντένοβιτς     4-4

Ντεσπόντοφ       Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Λημνιός          άουτ

Οζντόεφ          Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Μαντσίνι         5-4

Μάρκος Αντόνιο   5-5

Αράο             Δοκάρι

Γιόνι Ότο        Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Σένκεφελντ       6-5

Σαμάτα           άουτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ λ. τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (86’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τρ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, (74’ Ντεσπόντοφ) Μπράντον Τόμας (73’ Σαμάτα).

πηγή: amna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.