Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ξανασερβιρισμένο φαγητό ο Αθλητικός Νόμος-Υποχρέωση των ΠΑΕ η εγκατάσταση καμερών»

Σχολιάζοντας τη φιλοξενία του τελικού κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Για τον τελικό κυπέλλου και τη φιλοξενία του στο Πανθεσσαλικό μεταξύ άλλων, μίλησε  ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, τονίζοντας ότι ο νόμος είναι επικαιροποιημένος, με προβλέψεις βέβαια που ίσχυαν, και πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε αναμέτρηση.

Ειδικά για την εγκατάσταση καμερών στο Πανθεσσαλικό για τη φιλοξενία του τελικού κυπέλλου, ο κ. Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι το κόστος πρέπει να το επωμιστούν οι ΠΑΕ.

«Η νομοθετική διαδικασία που ψηφίστηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι σαφής. Βέβαια ξανασερβιρισμένο φαγητό είναι, γιατί η νομοθεσία που διέπει την ασφάλεια διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων μπορεί να επικαιροποιηθεί και είναι πολύ συγκεκριμένη. Το ότι πρέπει να λειτουργεί το σύστημα ασφαλείας με κάμερες, το ότι πρέπει να υπάρχουν τουρνικέ…» ανέφερε αρχικά ο κ. Μεϊκόπουλος. Τόνισε ωστόσο ότι και πριν υπήρχε η πρόβλεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο…

«Δεν ανακαλύψαμε τώρα τον τροχό. Μέχρι και σήμερα, και το λέω μετά λόγου γνώσεως, διεξάγονται κυρίως ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, χωρίς να έχει εξεταστεί αν υπάρχει το σύστημα καμερών ή αν είναι σε λειτουργικό επίπεδο γίνεται και σήμερα. Η νομοθεσία προβλέπει όχι μόνο να μη διεξαχθεί ο αγώνας, αλλά να τιμωρηθεί και η ομάδα. Προβλέπεται το κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έχουμε επικαιροποιημένη νομοθεσία που πρέπει να εφαρμοστεί, προκειμένου να γίνει δυνατή η αναμέτρηση. Δεν νομίζω ότι χωράνε εκπτώσεις σ’ αυτό, έχουμε ζήσει στο παρελθόν τι πάει να πει έκπτωση σε τέτοια γεγονότα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, για την εγκατάσταση του συστήματος καμερών στο Πανθεσσαλικό, ο κ. Μεϊκόπουλος ήταν κατηγορηματικός. «Οι ομάδες πρέπει να πληρώσουν, όχι οι δημότες. Αυτά είναι υποχρεώσεις των ΠΑΕ» υπογράμμισε.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.