Μένει Βόλο και παλεύει για το καλύτερο η μπασκετική Νίκη

Θέλει να κάνει το 3/3 στα παιχνίδια που ακολουθούν

Η εύκολη επικράτηση επί του ΣΚ Ιωάννινα την περασμένη Κυριακή μένει άμεσα στο παρελθόν για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου που κοιτάζει τη συνέχεια με φόντο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή 28 Νοεμβρίου…

Ουσιαστικά για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές η Νίκη Βόλου δεν θα χρειαστεί καν να μετακινηθεί εκτός της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, αφού την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί τον Πρωτέα Γρεβενών, για την 6η αγωνιστική στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής μπάσκετ, ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση στο ΕΑΚ Βόλου με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας (Κυριακή 5 Δεκεμβρίου) και έτσι κλείνει η τριάδα παιχνιδιών εντός Βόλου, στην οποία θέλουν να πάρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι με τον ΣΚ Ιωάννινα δεν αποτελεί κριτήριο εξάλλου για την αγωνιστική κατάσταση της Νίκης, που κινήθηκε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς αλλά και πάλι κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με άνεση και με διαφορά. Έτσι, η προετοιμασία έχει επικεντρωθεί σε πιο δύσκολες αποστολές πλέον, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον Πρωτέα Γρεβενών, που δεν είναι αμελητέα ποσότητα ως αντίπαλος, έστω και αν έχει μόλις δύο νίκες σε πέντε αγωνιστικές έως τώρα. Η αντιμετώπισή του και μάλιστα αποτελεσματικά πέρα από στόχο αποτελεί και ένα καλό στάδιο προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου για το σύνολο των Ανδρέα Μαύρου και Γιώργου Κοσμάτου, όπου και εκεί η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα είναι στόχος, και για τους βαθμούς, αλλά και για το γόητρο και τη θετική ψυχολογία.

Αγωνιστικά, το γεγονός της σχετικά χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου την περασμένη Κυριακή, επέτρεψε σε κάποιους παίκτες να πάρουν ανάσες, αλλά και να δοθεί ακόμη περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε κάποιους ακόμη, ώστε να αποδείξουν στο τεχνικό επιτελείο ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Aπό την άλλη η απουσία τραυματισμών μέχρι στιγμής, αφού επέστρεψε και ο Δημήτρης Λόλας στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου, δίνει τη δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να δουλέψει απερίσπαστο και αναλόγως να καταστρώσει τα πλάνα τους για τις επερχόμενες αναμετρήσεις. Aξίζει να σημειωθεί ότι απομένουν συνολικά έξι αγωνιστικές προτού διακοπεί το πρωτάθλημα για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, και δεν προβλέπεται άλλη διακοπή μέχρι τότε, οπότε η Νίκη καλείται να διατηρεί συνεχώς υψηλές στροφές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.