Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης

Μέσα στις επόμενες ημέρες η FINA θα κληθεί να απαντήσει για το τι θα γίνει με τη διεξαγωγή μιας σημαντικής διοργάνωσης που έχει οριστεί να φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Λάρισας. Πρόκειται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων και Κορασίδων U16, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο να συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η αναβολή του πρωταθλήματος. Σκέψεις για ματαίωση υπάρχουν αλλά το σενάριο της χρονικής μετάθεσης του πρωταθλήματος είναι αυτό που κερδίζει έδαφος, όπως έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση καθώς για 10 ημέρες 56 αποστολές εθνικών ομάδων από όλο τον πλανήτη θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την πλευρά των διοργανωτών μέχρι στιγμής υπάρχει στάση αναμονής, ενώ υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στην διοίκηση της ΚΟΕ και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, για το συγκεκριμένο θέμα. Mάλιστα, όταν είχε οριστικοποιηθεί η ανάληψη της διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε τονίσει ότι: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στη χώρα, από εποχής των Ολυμπιακών Αγώνων, που  φέρνει στη Θεσσαλίας χιλιάδες κόσμου. Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους και μια μεγάλη παρακαταθήκη. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργείται ρεύμα αθλητικού τουρισμού και μόχλευση στην τοπική αγορά και την οικονομία. Η Θεσσαλία προβάλλεται και ανοίγεται στον κόσμο. Είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα  μπορούσαμε ποτέ να έχουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών της LEN, που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στον Βόλο 6-13 Σεπτεμβρίου. Καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί  αργότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κίνηση για αναβολή αυτής. Νεότερα λοιπόν τις επόμενες ημέρες, τη στιγμή που η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα στην ΚΟΕ να διεκδικήσει και άλλες διοργανώσεις όπως είναι τα προολυμπιακά τουρνουά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.