Μπιτσάκος: “Όταν δεν είσαι καλά, γυρίζεις στην οικογένειά σου”

Δήλωσε σε συνέντευξή του στο magnesiasports ο 28χρονος μέσος της Νίκης Βόλου

Ένας σοβαρός τραυματισμός, δύο χειρουργεία, που του κόστισαν την απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους για πάνω από ενάμιση χρόνο και ο θάνατος της αγαπημένης του μητέρας πριν τρεις μήνες ήταν σίγουρα πολύ δυσάρεστα γεγονότα για τον Αλέξανδρο Μπιτσάκο, που, όπως είναι φυσικό δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο, όπως τονίζει και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο magnesiaports, «όταν δεν είσαι καλά, γυρίζεις στην οικογένειά σου». Και για τον 28χρονο αμυντικό μέσο, που πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ με τη Νίκη πριν από πέντε χρόνια, η Νίκη είναι η οικογένειά του.

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος μίλησε στο magnesiasports για:

Για τις ελάχιστες συμμετοχές που είχε τα δύο τελευταία χρόνια και την περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό του:

«Πρόπερσι ξεκίνησα βασικός με την Παναχαϊκή, αλλά τη δεύτερη αγωνιστική έσπασα την κνήμη στο ματς με την Καλλιθέα στο 27ο λεπτό. Έκανα χειρουργείο, έμεινα έξι μήνες έξω και τη στιγμή που πήγα να ξαναμπώ στο γήπεδο, διαπιστώνουμε λόγω και των πόνων που είχα ότι το κόκκαλο δεν έχει κολλήσει λόγω ενός μικροβίου. Ξαναμπήκα χειρουργείο και έμεινα άλλους επτά μήνες έξω λόγω και κάποιων επιπλοκών. Τη σεζόν που τελείωσε τους τελευταίους δυο μήνες ήμουν πολύ καλά, έκανα προπονήσεις με την ομάδα, απλώς δε θέλαμε να διακινδυνεύσουμε να μπω σ’ έναν αγώνα επίσημο και να γίνει το οτιδήποτε. Αγωνίστηκα μετά το τέλος του πρωταθλήματος σε κάποια φιλικά και ήμουν καλά. Απλώς σε επίσημο ματς δε θα θέλαμε να το ρισκάρουμε, καθώς δεν υπήρχε λόγος, εφόσον μέχρι την τελευταία αγωνιστική χρειαζόμασταν τα παιχνίδια. Συνάμα με το προσωπικό μου πρόβλημα, καθώς έχασα τη μητέρα μου πριν τρεις μήνες, ήρθαν όλα μαζί».

Για το αν αισθάνεται πλέον δυνατός να προσφέρει στη Νίκη:

«Τώρα είμαι καλά. Και φέτος ήταν να μείνω στην Παναχαϊκή, αλλά έφυγα για προσωπικούς λόγους. Με το που έγινε από τη Νίκη η πρόταση, είδα ότι πάει να γίνει κάτι καλό και γύρισα στην οικογένειά μου, γιατί εγώ τη Νίκη έτσι τη βλέπω μετά την πρώτη χρονιά. Όταν δεν είσαι καλά, στην οικογένειά σου γυρίζεις».

Για τις εντυπώσεις του τώρα από τη Νίκη:

«Τώρα βλέπω ότι υπάρχει όρεξη από τη διοίκηση. Έχουν μείνει πίσω βέβαια κάποια πράγματα, αλλά είναι φυσιολογικό, όμως υπάρχουν οι δυνατότητες και με τη σωστή οργάνωση και βήμα-βήμα πιστεύω να πάει καλά η ομάδα. Το πρώτιστο είναι να είναι καλά ο ποδοσφαιριστής στην καθημερινότητά του. Όταν συμβαίνει αυτό, η ομάδα θα πηγαίνει καλά».

Για το μήνυμά του προς τους φιλάθλους:

«Αυτό που είπα και πριν. Όταν δεν είσαι καλά, γυρίζεις στην οικογένειά σου. Εγώ στην ποδοσφαιρική κοινωνία, τη Νίκη νιώθω ως οικογένεια λόγω εκείνων των στιγμών που έζησα. Έγινε η πρόταση, ήθελα να επιστρέψω και σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι με τον κόουτς ήμασταν συμπαίκτες. Τον ξέρω καλά και με πήρε ο ίδιος να μιλήσουμε. Η διοίκηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενέτης επικοινώνησαν κι αυτοί μαζί και μου έδειξαν έμπρακτα ότι με ήθελαν. Αυτά σε συνδυασμό με το συναισθηματικό δέσιμο που έχω με τη Νίκη ήταν που με έκαναν να γυρίσω.

Για το αν ο κόσμος της Νίκης θα δει τον Αλέξανδρο Μπιτσάκο της πρώτης θητείας του στην ομάδα:

Ευελπιστώ γι’ αυτό. Υγεία να ‘χουμε πάνω απ’ όλα και θέλω να είναι η ομάδα καλά πάνω απ’ όλα και όπως τη θέλουμε. Ούτε ο Μπιτσάκος ούτε τα πρόσωπα. Όσο για τις τρεις θητείες, εγώ θέλω να θυμάμαι την πρώτη κι αυτή που ξεκινά τώρα. Εγώ προσωπικά τη δεύτερη θητεία μου δε θέλω να τη θυμάμαι. Δε γίνεται να ξεχάσεις όμως ποτέ αυτό που έγινε την πρώτη φορά (σ.σ. άνοδος στη Σούπερ Λιγκ).

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.