Να κάνει το καθήκον του, περιμένοντας το ντέρμπι των πρωτοπόρων

Ευχάριστα ήταν τα νέα σε ό,τι αφορά τους Φλίγκο και Ντα Κόστα στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου, αφού αμφότεροι έβγαλαν το πρόγραμμα και τίθενται στη διάθεση του Τίμου Καβακά για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Οι ερυθρόλευκοι, που ευνοούνται σίγουρα από το γεγονός ότι δε θα αγωνιστούν στη φυσική έδρα του αντιπάλου τους, θα έχουν, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, ως μόνους απόντες τους Αργεντινούς Πότσι και Μπρίτος, ενώ η αποστολή τους θα γίνει γνωστή την Παρασκευή.

Το βολιώτικο συγκρότημα θέλει να κάνει το καθήκον του, δηλαδή να πάρει το διπλό από μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα, που βρίσκεται πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και να περιμένει έπειτα το ντέρμπι των πρωτοπόρων στη Φιλιππούπολη ανάμεσα σε Απόλλωνα Λάρισας και Διαγόρα Σεβαστής την Κυριακή.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να έρθει συμφέρει τον Ολυμπιακό, αν και η ισοπαλία θα ήταν το προτιμότερο. Αλλά, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι Βολιώτες θα φύγουν με το διπλό από την Κατερίνη, η νίκη του Απόλλωνα θα σημάνει την επανακατάληψη της δεύτερης θέσης, όπως άλλωστε και η ισοπαλία, ενώ η νίκη του Διαγόρα την ισοβαθμία στη δεύτερη θέση με τη λαρισινή ομάδα και τη μείωση της διαφοράς στον έναν πόντο από την κορυφή, όπου θα βρίσκεται με βάση αυτό το σενάριο η ομάδα της Πιερίας. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας έχει 30 βαθμούς, ο Διαγόρας 28 και ο Ολυμπιακός 27.

Πάντως, αν θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην έρθει κάποιο αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι, αυτό θα ήταν ο «άσος», χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι θα τα … βάψουν και μαύρα.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας μετά από τρεις ισοπαλίες σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση, το ευρύ σκορ και το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί, έχει επαναφέρει το καλό κλίμα στην ομάδα και με όπλο και την ψυχολογία αλλά και την παρουσία του κόσμου του οι οιωνοί δείχνουν θετικοί για να έρθει το διπλό.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο αγώνας με τον Αχιλλέα γίνεται Σάββατο για λόγους ασφαλείας, επομένως τη μέρα (με δεδομένο ότι παίζει και ο Πιερικός εντός έδρας, που χρησιμοποιεί το ίδιο γήπεδο) και τον τόπο διεξαγωγής τον επέβαλε κατά κάποιον τρόπο η αστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.