Νικά, περνά πρώτος και κρατά την τύχη στα χέρια του

Όσο κι αν το όνομα των δύο ομάδων και το βάρος της φανέλας που κουβαλούν δε συγκρίνονται, η μοίρα τα φέρνει έτσι, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να δίνει σήμερα στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό την πιο μεγάλη του μάχη στη φετινή σεζόν, υποδεχόμενος στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου για την 22η αγωνιστική τον Απόλλωνα Λάρισας (διαιτητής ο αξιολογημένος και σουπερλιγκάτος Κουτσιαύτης από την Άρτα).

Οι ερυθρόλευκοι, με τον κόσμο στο πλευρό τους, που είναι σίγουρο ότι θα κάνει ρεκόρ προσέλευσης για φέτος και θα είναι δωδέκατος παίκτης, θέλουν να βρεθούν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από τις 23/11, όταν και έχασαν την πρώτη θέση, χωρίς να ξανανέβουν από τότε ποτέ σ’ αυτήν. Κι αυτό θα γίνει με τρίποντο επί της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη, που βρίσκεται στο συν δύο από τους Βολιώτες, καθώς έχει 51 βαθμούς έναντι 49 του συνόλου του Τίμου Καβακά.

Πέραν της μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής ώθησης που θα δώσει η νίκη, θα σημάνει παράλληλα ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος (μετά απ’ αυτό το παιχνίδι θα απομένουν οκτώ αγωνιστικές), ο Ολυμπιακός δε θα έχει την ανάγκη κανενός και τα πάντα θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Ευθυμιάδης και Μασάντο, που είχαν πάρει σκοπίμως κίτρινη κάρτα στην Κέρκυρα με τον Αστέρα Πετριτή και εξέτισαν με τον Πιερικό, επιστρέφουν και προσθέτουν άλλα δύο όπλα στη φαρέτρα των γηπεδούχων, που μπορεί να έχασαν και τις δύο φορές που αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα φέτος, σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, αλλά θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να τον νικήσουν στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και να κάνουν το πιο μεγάλο βήμα για την άνοδο, η οποία κρίνεται εν πολλοίς στην κυριακάτικη αναμέτρηση.

Όπως έχουμε σημειώσει, σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του κόσμου σε όγκο, παλμό και ποιότητα συμπεριφοράς, αφού το φαινόμενο της εύκολης γκρίνιας και μουρμούρας πρέπει τουλάχιστον σ’ αυτόν τον αγώνα να απουσιάσει.

Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί έχουν τον τρόπο να δώσουν φτερά στους παίκτες του και οφείλουν να τους εμψυχώσουν από το 1’ μέχρι το 90’, αφού ένας μεγάλος αντίπαλος για την ομάδα τους θα είναι το άγχος. Κανείς βεβαίως δεν ξεχνά ότι η αποστολή του Ολυμπιακού δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής στη Φιλιππούπολη στον πρώτο γύρο και άπαντες μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς να κάνουν επ’ ουδενί κακό στην ομάδα τους θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα, που θα επηρεάσει αρνητικά τους φιλοξενούμενους.

Από την άλλη από το στρατόπεδο του Απόλλωνα Λάρισας βγαίνει προς τα έξω ότι μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Όσον αφορά τα αγωνιστικά δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Μηνάς και Σουλίδης, ενώ «αγώνα δρόμου» κάνουν οι Φιρινίδης και Πέντα, για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η επιστροφή του Ιβανίδη, που εξέτισε την ποινή του. Οι Λαρισαίοι θυμίζουμε ότι έχουν να χάσουν από τις 23/10, όταν και ηττήθηκαν με 4-3 από τον Ρήγα Φεραίο.

Η αποστολή του Απόλλωνα: Φιρινίδης, Κουρδής, θ. Παπαδόπουλος, Ανδρέου, Ιορδανίδης, Μουταφτσίσκι, Σκούπρας, Γιαννακόπουλος, Καρακατσάνης, Πέντα, Ιβανίδης, Σάββας, Διβανές, Μανθάνο, Καμπέρης, Σαχινίδης, Αγρόδημος, Συράκος, Κολοβός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.