Νίκες με 1-0 για τους “αιώνιους”, θεαματική ισοπαλία στο Πανιώνιος-ΟΦΗ

Οι δύο αιώνιοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έκαναν ποδαρικό με νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) απέναντι σε Λεβαδειακό εντός έδρας και Ξάνθη εκτός έδρας, ενώ στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και ΟΦΗ πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα στο μεταξύ τους 2-2. Αυτά ήταν τα τα τρία ματς της Κυριακής στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με το ματς Λαμία-Άρης.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Λεβαδειακού έχοντας ως λυτρωτή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ξεκλείδωσε την άμυνα των Βοιωτών με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 62’ και αποδεικνύει για ποιο λόγο αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους». Λίγο πριν, στο 60′ και το 61′, ο Χασάν είχε δοκάρι και ανάποδο ψαλίδι ελάχιστα άουτ. Χαμένο πέναλτι στο 42’ είχε για τους γηπεδούχους ο Φορτούνης, που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζησόπουλο και απέκρουσε ο Επασί. Αρκετά φλύαροι οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίωρο, όμως ανέβασαν στροφές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έκαμψαν την σθεναρή αντίσταση της ομάδας του Άκη Μάντζιου, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Επασί.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκας – Τοροσίδης (46’ Μπουχαλάκης), Καμαρά – Πάρντο (46’ Χασάν), Φορτούνης (87’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος – Γκερέρο

Λεβαδειακός (4-2-3-1): Επασί – Τσαμπούρης, Κρνέτα (80’ Αντιλέχου), Ζησόπουλος, Ντιόγκο – Μητρόπουλος, Όμο (71’ Καραχάλιος) – Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Νανγκίς (63’ Σαβαντογκό) – Μαρκόβσκι

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1

Πρεμιέρα με το… δεξί για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα, που επικράτησε στην Ξάνθη της τοπικής ομάδας με 1-0, χάρη στο παρθενικό στην Σούπερ Λίγκα και πολύ όμορφο τέρμα του Γιάννη Μπουζούκη, στο 69’ της αναμέτρησης, με εκπληκτικό πλασέ στο «γάμα» της εστίας του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Ζίβκοβιτς!

Πούγγουρας και Μπουζούκης έκαναν ντεμπούτο, ενώ στο βασικό σχήμα ξεκίνησε και ο επίσης νεαρός Χατζηγιοβάνης, αλλά το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε σοβαρό και θα μπορούσε να είχε πάρει, ίσως, λίγο πιο εύκολα το «διπλό» στα Πηγάδια, αν Άντονι Μουνιέ και Δημήτρης Εμμανουηλίδης ήταν λίγο πιο εύστοχοι.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός «σβήνει» τρεις από τους έξι βαθμούς της τιμωρίας του με το… καλημέρα!

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη δικαιούται να φωνάζει για τη φάση του 75ου λεπτού, όταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ανατρέπεται… παρατεταμένα από τον Σιλά, πέφτει μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος λέει λανθασμένα να συνεχιστεί το ματς αντί να αποβάλλει τον δεύτερο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Κάτι που ο Δωδεκανήσιος ρέφερι έκανε, σωστά αυτή τη φορά, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς κλώτσησε εκτός φάσης τον πεσμένο στο έδαφος Βαγγέλη Οικονόμου…

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84’ Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (56’ Καντά), Καμαρά, Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (46’ Φασίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74’ Τζανδάρης), Ινσούα, Μπουζούκης (79’ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88’ Εμμανουηλίδης).

Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-2

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην άφησε ικανοποιημένο ούτε τον Πανιώνιο, ούτε τον ΟΦΗ -όπως άλλωστε παραδέχθηκαν οι πρωταγωνιστές τους με τις δηλώσεις τους ακριβώς μετά τη λήξη- αλλά οι ουδέτεροι με τα όσα είδαν στη ματσάρα της Νέας Σμύρνης, ίσως «αγάπησαν» λίγο περισσότερο τη Super League στην οποία δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τόσο… ανοιχτά παιχνίδια.

Νεοσμυρνιώτες και Κρητικοί (οι δεύτεροι στην επιστροφή τους στη Super League) έμειναν στην ισοπαλία με το εντυπωσιακό 2-2, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο μέρος που δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, ο ρυθμός ήταν τέτοιος που δεν άφηνε κανέναν να βαρεθεί.

Μόλις στο 9′ ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, αλλά στο 23′ ο Νέιρα, που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ αν συνεχίσει εμφανίσεις σε αυτό το επίπεδο, στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε, χτύπησε και στον Κούρντι και έγινε το 1-1. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα και με τον Πανιώνιο να είναι σοκαρισμένος, ο Νέιρα με εκπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-2. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του ματς και πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Σταυρόπουλος πήρε το… ριμπάουντ από την επέμβαση του Στρέζου σε φάουλ του Σπιριντόνοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Πρωταγωνιστής ο Νέιρα που στο ντεμπούτο του στη Super League εντυπωσίασε με την παρουσία του και όχι μόνο των γκολ που σκόραρε.

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος (86′ Σιντί Αλί), Κεϊτά, Ντομίνγκες, Σπιριντόνοβιτς (74′ Μανθάτης), Ντουρμισάι, Μασούρας (74′ Καμαρά)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83′ Σασί), Βουό, Πλατέλλας (83′ Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (63′ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.