Νίκη με 19 πόντους του Αιολικού επί της ΑΕΔΒ σε ματς με ένταση

Στο βολιώτικο ντέρμπι της Α2 ΕΚΑΘ (1ος όμιλος), που έγινε χθες Κυριακή (18/2) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, o Αιολικός κέρδισε την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΒ Διμηνίου με 62-81 στην κοινή τους έδρα, το κλειστό Ν. Ιωνίας, και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με 54-69.

Ο τρίτος της κατάταξης Αιολικός μείωσε στις δύο νίκες τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται η ΑΕΒ Διμηνίου, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί για την άνοδο (σ.σ. οι δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ δίνουν το εισιτήριο για την Α1 ΕΣΚΑΘ).

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση. Αρχικά στο 22ο λεπτό ο πολύπειρος Βασίλης Ντίκας της ΑΕΒΔ αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ λόγω διαπληκτισμού του με την κερκίδα, με τους Διμηνιώτες στα 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να θεωρούν ότι δεν τηρήθηκε το fair play στο τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής του Αιολικού Γιάννης Στεργιόπουλος, ο οποίος όμως, όπως τονίζει, ήθελε να δώσει οδηγίες για να καλύψει η ομάδα του τη διαφορά των 15 πόντων του πρώτου γύρου, την οποία εκείνη τη στιγμή είχε ισοφαρίσει.

Ως αντίδραση ο τεχνικός της ΑΕΒΔ Σπύρος Κατσαφούρης πήρε δύο μαζεμένα τάιμ άουτ, καθώς δεν είχε ζητήσει κάποιο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτό το διάστημα των τάιμ άουτ επικράτησε ένταση.

Να σημειωθεί ότι για τους ηττημένους δεν έπαιξε ο τραυματίας Θεοδώρου, όπως και ο βασικός πλέι μέικερ Κατσάκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ οι Βλάχος και Σακκάς αγωνίστηκαν με τραυματισμό.

Από την άλλη σοβαρός φαίνεται να είναι ο τραυματισμός του Ρόσσιου του Αιολικού στο γόνατο στο 35’, με τον Βολιώτη φόργουορντ να στέκεται άτυχος, ενώ η ομάδα του του εύχεται περαστικά και έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την όσο δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του τραυματισμού του. Απών για τον Αιολικό ήταν ο Βαϊόπουλος, που λείπει εδώ και δυο μήνες λόγω κατάγματος στην ποδοκνημική, με τον διεθνή με την Εθνική Κωφών σέντερ να δίνει το παρών στο παιχνίδι με πατερίτσες.

Δεκάλεπτα: 11-22, 34-41, 47-66, 62-81

ΑΕΒ ΔΙΜΗΝΙΟΥ (Κατσαφούρης): Μπαμπούρης 3 (1), Δεσλής, Βλιώρας, Σακκάς 4, Ντίκας 11 (2), Γκόριας 2, Ιωαννίδης 6, Ζήσης, Βλάχος 3 (1), Μόσιος 11 (1), Κούστας, Κουτσομπόρης 22 (2)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Στεργιόπουλος): Σαμαράς 29 (4), Σελιτσανιώτης 15 (1), Μαρτίου 8, Αντωνίου 7, Νικολαΐδης 6 (2), Βόντζος 5 (1), Ρόσσιος 4, Κολιτσιδόπουλος 3 (1), Βόλαγκας 4.

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε: Φοίβος-Γ.Σ. Βόλου 75-68, Αστέρας Λάρισας-Γ.Σ. Σκιάθου 64-52, ΑΕΔ Πλατυκάμπου-Κένταυρος Ζαγοράς 54-51, ΑΕΒ Διμηνίου-Αιολικός 62-81, Σπάρτακος Λάρισας-Γ.Σ. Φαλάνης 85-50

Βαθμολογία: Σπάρτακος 27, ΑΕΒ Διμηνίου 26, Αιολικός 24, Ηρακλής Χάλκης 21, Αστέρας Λάρισας 20, Φοίβος Γιάννουλης 19, ΑΕΔ Πλατυκάμπου 18. Γ.Σ. Φαλάνης 17, Κένταυρος Ζαγοράς 16, Γ.Σ. Βόλου 16, Σκιάθος 15

Σημείωση: 14 ματς έχουν δώσει Σπάρτακος, ΑΕΒ Διμηνίου, Αιολικός, Κένταυρος Ζαγοράς, Γ.Σ. Βόλου, 11 η Σκιάθος και οι υπόλοιπες ομάδες 13.

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.