Νίκησε, αλλά έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει από τώρα την πρόκριση

Ο Γιόβετιτς, μόλις έχει κάνει το 2-0
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 της Φενέρμπαχτσέ στο Γ. Καραϊσκάκης, παρότι προηγήθηκε με 3-0

Ο Ολυμπιακός μπορεί από τη μια να έκανε το πρώτο βήμα για να περάσει στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, επικρατώντας 3-2 της Φενερμπαχτσέ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει από σήμερα (11/4) την πρόκριση, αφού προηγήθηκε με 3-0.  Πλέον οι ερυθρόλευκοι στις 18/4 έχουν ραντεβού με την ιστορία στο Σουκρού Σαράτσογλου.

Ο Φορτούνης στο 8′, ο Γιόβετιτς στο 32′ και ο Τσικίνιο στο 57′ έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα τριών τερμάτων, αλλά η τουρκική ομάδα επέστρεψε στη διεκδίκηση της πρόκρισης χάρη στα γκολ του Τάντιτς (68′) με πέναλτι και του Καχβετσί (74′).

Πάντως ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του σκορ, έχει και το προβάδισμα για την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο 8′ οι Πειραιώτες, που είδαν τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν επιθετικά, πίεσαν ψηλά, προκαλώντας το λάθος της τουρκικής ομάδας. Ο Μασούρας έκλεψε και ο Φορτούνης με ένα καταπληκτικό σουτ έξω απ’ την περιοχή έγραψε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο στο γήπεδο, επέβαλε τον ρυθμό του και με τη συμπλήρωση του ημίωρου έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Και πάλι ο Φορτούνης ήταν πρωταγωνιστής, καθώς έβγαλε θαυμάσια ασίστ για τον Γιόβετιτς, ο οποίος πλάσαρε από θέση μέσα αριστερά για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αφού ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 51′, το τρίτο γκολ δεν άργησε. Στο 57′ οι Πειραιώτες πίεσαν ξανά στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης της Φενέρ, έκλεψαν την μπάλα με τον Έσε, ο Ελ Κααμπί πάσαρε για τον Τσικίνιο, ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-0.

Η Φενέρ άγγιξε το γκολ στο 63′ με κεφαλιά του Σιμάνσκι, αλλά ο Τζολάκης με απίθανη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του προς το παρόν. Η τουρκική ομάδα κατάφερε τελικά να σκοράρει στο 68′. Ο Ρέτσος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Οσαγί και ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, διαμορφώνοντας το 3-1.

Άνευ λόγου και αιτίας ο Ολυμπιακός έπεσε ψυχολογικά, η Φενέρ αναθάρρησε και μείωσε σε 3-2. Στο 74′ ο Καντιόγλου σέντραρε, ο Σιμάνσκι έστρωσε για τον Καχβετσί, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αυξάνοντας τις πιθανότητες της ομάδας του ενόψει της ρεβάνς.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (84′ Ιμπόρα), Έσε, Μασούρας (87′ Κίνι), Γιόβετιτς (82′ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).

Φενέρμπαχτσέ: Λιβάκοβιτς, Οουστερβόλντε (45′ Καντιόγλου), Μπεκάο (84′ Μπονούτσι), Σογιονσού, Οσόγι, Κρούνιτς (62′ Γιουκσέκ), Ζάιτς (62′ Φρεντ), Σιμάνσκι, Τάντιτς, Τζέκο, Καχβετσί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.