Νίκος Δενελάβας: «Υπερήφανος για το δημιούργημά μας»

Ο Νίκος Δενελάβας παρουσίασε φέτος έργο με την ομάδα του Τοξότη Β’, που συμμετείχε με πιτσιρικάδες 16-19 χρόνων για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΘ και τερμάτισε τέταρτος με 56 βαθμούς, έχοντας πάντως μηδενιστεί στον νικηφόρο αγώνα με την Αγία Παρασκευή στον β’ γύρο, ενώ του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί.

Τα τέρματα του Τοξότη Β’ ήταν 78-33 (79-30, αν δεν λάβουμε υπόψη την τιμωρία), κερδίζοντας τις εντυπώσεις και φτάνοντας λίγο πριν το τέλος να διεκδικεί ακόμη και το πρωτάθλημα.

Ο 48χρονος προπονητής (σ.σ. στις 14/7 κλείνει τα 49) μίλησε στο magnesiasports για τη φετινή πορεία. Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Η πρώτη χρονιά που συμμετείχε ο Τοξότης Β’ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, έχοντας μία πολύ παραγωγική ομάδα και καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη Γ’ ΕΠΣΘ. Σας αφήνει ικανοποιημένους η φετινή χρονιά;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά της ομάδας Β του Τοξότη και πολύ υπερήφανος γι’ αυτό το δημιούργημα που παρουσιάσαμε στο πρωτάθλημα της Γ’ Τοπικής. Ήταν μια τρομερή προσπάθεια από τα παιδιά και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις και τον σεβασμό όλων των ομάδων της κατηγορίας και του φιλάθλου κόσμου της τοπικής κοινωνίας που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Είναι δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία του συλλόγου αυτή η πορεία;

«Ναι, πράγματι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και καλή δουλειά στην Ακαδημία του Τοξότη και αυτή η ομάδα ήταν η αναγνώριση και η διαφήμιση της Ακαδημίας του Τοξότη. Το μεγαλύτερο μέρος και ο κορμός αυτής της ομάδας ήταν από την Ακαδημία μας και τους είχα εγώ στην ομάδα τρία και τέσσερα χρόνια».

Ο Τοξότης Β’ έχει και ατομικές διακρίσεις, αφού διαθέτει τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο σε ασίστ ποδοσφαιριστή στην κατηγορία, τον Λαθουρά και τον γιο σου, Ηλία. Αυτό το κρίνεις ως κάτι σημαντικό;

«Κάθε ομαδική ή ατομική διάκριση είναι σημαντική σε μια ομάδα. Κανείς δεν το είχε βάλει στόχο αυτό. Αυτό βγήκε μέσα απ’ όλη την ομάδα και από την ατομική αξία των παιδιών».

Τη μη δυνατότητα βάσει προκήρυξης να ανέβει κατηγορία ο Τοξότης Β’ πώς τη σχολιάζεις;

«Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, δεν γνώριζα ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανέβουμε κατηγορία. Ήξερα ότι έπρεπε να είμαστε μια κατηγορία κάτω από τη μεγάλη ομάδα, όπως γίνεται και με τις ομάδες Β που βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ 2. Νομίζω ότι είναι λάθος να μην μπορεί να ανέβει μια ομάδα Β του τοπικού και πρέπει να γίνει αυτό και να ισχύει ό,τι και στις άλλες ομάδες Β.

Για την αφαίρεση τριών βαθμών και τον μηδενισμό στον αγώνα με την Αγία Παρασκευή έχετε ενστάσεις ως ομάδα;

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση και πολύ μεγάλη ντροπή γι’ αυτό που έγινε με την ένσταση και την αφαίρεση των βαθμών. Από την αρχή του πρωταθλήματος μας ζήτησε η ΕΠΣΘ την κατάσταση των παιδιών της ομάδας Β του Τοξότη.

Τα παιδιά αυτά έπαιζαν από την πρώτη αγωνιστική στην ομάδα και όταν ένα Σαββατοκύριακο είχε πρωτάθλημα μόνο στην Α’ Κατηγορία και δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα Β, ο κύριος Χρυσοχού, προπονητής της μεγάλης ομάδας του Τοξότη, μου ζήτησε να έρθουν δύο παιδιά, για να τα δοκιμάσει ένα χρονικό διάστημα σε ένα τελείως αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στην πρώτη ομάδα.

Τα παιδιά αυτά τα χρησιμοποίησε ένα μικρό χρονικό διάστημα στον αγώνα με τον Πανιώνιο, για να πάρουν συμμετοχή και εμπειρία από τη μεγάλη ομάδα. Ετσι λοιπόν ήρθε η τιμωρία μας, διότι αγωνίστηκαν δύο μικρά παιδιά σε παιχνίδι της μεγάλης ομάδας. Το θεωρώ τραγικό και ντροπή όλο αυτό και δεν έπρεπε καν να αφήσει η Ένωση να γίνει γι’ αυτόν τον λόγο ένσταση από τη συγκεκριμένη ομάδα, που πάλι είχε χάσει και στον πρώτο γύρο με τα ίδια παιδιά και τους ίδιους παίχτες και προφανώς δεν μπόρεσε να το δεχτεί όλο αυτό. Θα το πω και πάλι ντροπή σε όλους αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα και τη χαρά των νεαρών παιδιών της ομάδας μου».

Ενόψει της νέας σεζόν ποιες είναι οι σκέψεις σας; Θα ανέβουν ίσως κάποιοι παίκτες που ξεχώρισαν στην πρώτη ομάδα;

«Για τη νέα χρονιά ακόμα δεν γνωρίζω τι θα γίνει, γιατί πρέπει να μιλήσω με τον κύριο Θανάση Χρυσοχού, τον άνθρωπο που ματώνει και τρέχει την ομάδα του Τοξότη.

Επειδή θα ανέβουν κάποια παιδιά στη μεγάλη ομάδα και επειδή δεν υπάρχει κίνητρο να μπορεί αυτή η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο, η άποψή μου είναι να μην υπάρχει καθόλου στη Γ’ Τοπική. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις τόσα έξοδα για διαιτησία και γιατρό αγώνα και να πηγαίνεις να παίξεις σε διάφορα χωριά, χωρίς να έχεις κίνητρο».

Σε ό,τι αφορά εσένα προσωπικά, ποιες είναι οι σκέψεις για την καινούργια αγωνιστική χρονιά;

«Η αλήθεια είναι έχω κάποιες ανεπίσημες προτάσεις από άλλες ομάδες και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, αλλά πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση θα μιλήσω πρώτα με τον κύριο Θανάση Χρυσοχού και μετά θα αποφασίσω για το πού θα είμαι και το τι θα κάνω».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.