Ντέρμπι σε πολλά σημεία, μέχρι το επόμενο

Ανάμεσα σε Θησέα Αγριάς και Ολυμπιακό Βόλου

Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/10) στο ΕΑΚ Βόλου έως ένα σημείο είχαν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν μία όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, και ένα πρώτο 45λεπτο τουλάχιστον, ανάμεσα σε Θησέα Αγριάς (ως γηπεδούχος) και Ολυμπιακό Βόλου, με το 1-3 των «ερυθρόλευκων» ωστόσο να συνοδεύεται και από τις στιγμές έντασης σε κερκίδα αλλά και μεταξύ των παικτών.

Δύο δοκάρια (με τον Πρίφτι στο 7’ ο Θησέας Αγριάς, με τον νεοαποκτηθέντα Τασιούλη στο 15’ ο Ολυμπιακός Βόλου) και συνολικά τέσσερα τέρματα, τρία μόλις στο πρώτο μέρος (στο 22’ με πέναλτι ο Γκαλίτσιος και στο 34’ ο Σέττος για τον  Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στο 36’ ο Πρίφτι μείωσε σε 1-2 για τον Θησέα Αγριάς) συνέθεσαν ένα κατά τ’ άλλα ποδοσφαιρικό σκηνικό, με το πρώτο μέρος να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Αν νομίζει κανείς πάντως ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε εύκολα με το τελικό 1-3, πέφτει έξω. Ο Θησέας ήταν απειλητικός, στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες δεν έπιασαν τα επίπεδα απόδοσης που είχαν στο πρώτο έτσι κι αλλιώς και ήρθε και η διακοπή των 20 και πλέον λεπτών, λόγω της έντασης, για να επηρεάσει τον ρυθμό του αγώνα και να κλείσει εκεί για να αφοσιωθούν οι ομάδες στις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Το παιχνίδι βέβαια είχε και άλλες ιδιαιτερότητες για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αρχικά, ο Άγγελος Σταυράκης δεν ήταν καν στην αποστολή, έχοντας κάποια υποχρέωση που δεν του επέτρεπε να είναι στον Βόλο, ενώ την εστία των «ερυθρόλευκων» υπερασπίστηκε ο Νίκος Φλίγκος, που αποτελεί μέλος της ομάδας, αλλά το ποδοσφαιρικό τμήμα ποτέ δεν ανακοίνωσε την ένταξή του σ’ αυτήν (το «Magnesiasports» πάντως είχε προαναγγείλει τη «μετακόμισή» του από τον Σαρακηνό στον Ολυμπιακό Βόλου από τις 3 Οκτωβρίου). Από την άλλη, στην αποστολή βρισκόταν και ο Αργεντινός Μάτα, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Όμως για τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτό ήταν το πρώτο δύσκολο ουσιαστικά παιχνίδι, στο οποίο ανταποκρίθηκε, αλλά έρχεται ένα ακόμη, αυτό με τον ΓΣ Αλμυρού, που είναι επίσης φιλόδοξος φέτος και τελείως ανανεωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οπότε τώρα έρχεται ένα ακόμη ντέρμπι για τους «ερυθρόλευκους» στο προσκήνιο.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.