Ντομίνγκεθ: «Μας έδωσε ψυχολογία η νίκη, πιο δυνατοί στον δεύτερο γύρο»

Την άποψη πως το τρίποντο επί των Τρικάλων αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους εξέφρασε ο Χορδάν Ντομίνγκεθ, που πέτυχε το πρώτο γκολ της Νίκης στο ματς της Νεάπολης. Παράλληλα, τόνισε ότι άπαντες θα επιστρέψουν πιο δυνατοί για τον δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα ο Ισπανός μέσος ανάφερε:

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Η ομάδα των Τρικάλων έχει παίκτες με ποιότητα. Δουλέψαμε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι και εκτός από μια-δυο φάσεις δε δεχτήκαμε πολλή πίεση και μπορέσαμε κι εμείς να δημιουργήσουμε τις δικές μας φάσεις ως ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί κερδίσαμε μία καλή ομάδα, όπως τα Τρίκαλα, και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας πλέον. Στην έδρα μας είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Μας έδωσε καλή ψυχολογία το ματς που πήραμε. Στη συνέχεια θα έχουμε μία διακοπή λόγω των Χριστουγέννων και θα γυρίσουμε πιο δυνατοί για το δεύτερο γύρο».

Βεργέτης: Να συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα

Στις δικές του δηλώσεις ο Στάικος Βεργέτης επισήμανε: «Τα Τρίκαλα μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας κι έψαχναν το γκολ. Σε μία δύσκολη κατάσταση για εμάς, μετά από δύο στατικές φάσεις μάλιστα, βγάλαμε μία αντεπίθεση που ευτυχήσαμε να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό το γκολ έδωσε παραπάνω αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας και ήταν σημαντική η ψυχολογική τόνωση που δέχτηκαν κι όχι τόσο η τακτική.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλύτεροι στο να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας και αυτό μας έκανε να μη δεχθούμε τόση πίεση, όσο στο πρώτο ημίχρονο.

Πέραν όμως του αγώνα εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι άλλο. Σ’ αυτούς τους δύο μήνες που είμαι εδώ πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για την όλη προσπάθεια που κάνουν. Η ομάδα ήταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, είχαμε ένα βαρύ φορτίο να κουβαλήσουμε και τα παιδιά μπήκαν στο πνεύμα του πώς πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία, για να αρχίσουμε να σκαρφαλώνουμε στη βαθμολογία, να αφήνουμε ομάδες από κάτω μας και αυτό το βαρύ φορτίο να γίνεται ελαφρύτερο. Θα ήθελα να συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα και με την ίδια διάθεση, τόσο στην προπονητική διαδικασία όσο και στους αγώνες. Θα ήθελα να μειωθεί το χάσμα που έχουμε ανάμεσα στους εντός και στους εκτός έδρας αγώνες, γιατί η ομάδα χάνει αρκετά από τη δυναμική της. Είναι κάτι που ήδη το συζητήσαμε μέσα στην εβδομάδα στο πλαίσιο της διαχείρισης της ήττας από τη Βέροια. Ευελπιστώ να έχουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο.

Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων για τη μέχρι τώρα πορεία της και πραγματικά σήμερα απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο, γιατί είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Να ευχηθώ σ’ όλον τον κόσμο χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.