Ο «έλεγχος» των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα

Η αγωνιστική σεζόν για τον Ολυμπιακό Βόλου έλαβε τέλος με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Θεσπρωτό, με τους ερυθρόλευκους να κλείνουν με χαμόγελα μία αποτυχημένη γι’ αυτούς χρονιά βάσει του γεγονότος ότι αποκλειστικός στόχος ήταν η άνοδος. Τελικά η ομάδα κατετάγη τρίτη, τερματίζοντας 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή και θα προσπαθήσει τη νέα σεζόν να πετύχει τον στόχο που έχασε φέτος. Τη στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις διοικητικές εξελίξεις, που θα καθορίσουν και το πόσο δυνατός θα είναι ο Ολυμπιακός Β. και αγωνιστικά, η εικόνα και οι επιδόσεις που είχαν φέτος οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα αποτελέσει ένα ισχυρό κριτήριο για την παραμονή τους ή μη.

Ο Κατσούλης ήταν ο ρέκορντμαν των συμμετοχών, αφού έφτασε τις 28 σε 30 ματς πρωταθλήματος. Έπονται δύο ποδοσφαιριστές που έρχονταν συχνά, με εξαίρεση τις τελευταίες αγωνιστικές, από τον πάγκο, ο Ευθυμιάδης και ο Αναστασίου με 27 ματς, εκ των οποίων τα 16 και 10 αντίστοιχα ξεκίνησαν βασικοί. Μάλιστα πρόσφεραν και στο σκοράρισμα, με τον Ευθυμιάδη να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και τον Αναστασίου πέντε.

Ακολούθησε σε συμμετοχές ο πρώτος σκόρερ του δεύτερου ομίλου Κώστας Φλίγκος, ο οποίος σε 26 ματς (τα οποία θα ήταν περισσότερα, αν δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα) σημείωσε 19 τέρματα.

Σταύρου και Στουρνάρας είχαν σημαντική συνεισφορά, αγωνιζόμενοι σε 25 παιχνίδια, τα συντριπτικά περισσότερα στην αρχική ενδεκάδα, με τον πρώτο να έχει και δύο γκολ. Ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου ήταν από τα βασικά στελέχη με 24 αγώνες και έξι γκολ, ενώ ίδια ήταν η επίδοση ως προς τις συμμετοχές του Δωματά, που ήδη αποχαιρέτησε την ομάδα (είχε δύο γκολ με Τηλυκράτη και Εθνικό Φιλιππιάδας).

Την εννιάδα των παικτών που ξεπέρασαν τις είκοσι συμμετοχές συμπληρώνει ο Ιωαννίδης, που είχε 22 με ένα τέρμα.

Έπειτα στη λίστα είναι οι Ζώνας (18/0, αλλά έπαιξε για πρώτη φορά στις 4/12 στο ντέρμπι με τη Νίκη Β.), Πότσι (17/0, αλλά μετά το ματς στο Π. Μαγουλάς με τη Νίκη είχε μόλις 123 λεπτά συμμετοχής), Μασάντο (14/1), που αποτέλεσε παρελθόν, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, Κωστόπουλος (13/0), Τέλλος (13/1), οι οποίοι είχαν φύγει τέλος Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου αντίστοιχα, Κέρι (12/3), Ντόικιτς (12/0), Μουκάμ (10/0) και Σουάνης (10/0), με τους δύο τελευταίους να μην ολοκληρώνουν τη σεζόν.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών. Συγκεκριμένα ο Χολέβας είχε εννιά, ο Ανδρέας Κόκκας οκτώ συμμετοχές με ένα τέρμα, όσες και ο Κολημήτρας (τελευταίο ματς με τη Νίκη στον πρώτο γύρο).

Ο Δήμος Κόκκας, που δε σκόραρε, είχε επτά συμμετοχές, όπως και ο Μπρίτος, που βρήκε δίχτυα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ιστιαία, ο Ντα Κόστα με τον Ναστέφσκι πέντε, έχοντας αποχωρήσει ο Πορτογάλος τον Δεκέμβρη και Σκοπιανός τον Οκτώβρη, ο Σκανδάλης τέσσερις, ο Μανάλης, που έπαιξε μόνο στα τρία πρώτα παιχνίδια και αποχώρησε, τρεις, οι Μπουργάνης (έπαιξε με Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Πανθεσσαλικό και με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα), Παπαϊωάννου (123 λεπτά συνολικά), Αγγελής (οκτώ λεπτά συνολικά) και Στασινόπουλος (από τον Ιανουάριο και μετά που πήγε στον Παναργειακό έκανε 15 συμμετοχές) από δύο, ενώ οι Γκίτζιας (από τους αποχωρήσαντες τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο), Σπηλιώτης και Πατσής από μία. Καθόλου συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν είχε ο τερματοφύλακας Παλιούρας, που αποχώρησε μετά το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με τον Διαγόρα Σεβαστής.

Ν’ αναφερθεί ότι οι προπονήσεις μετά το ματς με τον Θεσπρωτό δε γίνονται και οι παίκτες που ήταν εκτός Βόλου έχουν φύγει για τις πατρίδες τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.