«Ο Ιβάν Σαββίδης λειτούργησε ως οπαδός με τον Κωνσταντέλια» (video)

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος, μίλησε για όλα τα καυτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ως καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» και μεταξύ άλλων σχολίασε την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ, έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για τα περί δήθεν συμμαχίας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για τη διαιτησία τονίζοντας ότι έχει ήδη επαφή με την UEFA για τον νέο αρχιδιαιτητή.

Επίσης, ανέφερε ότι οι επόμενοι τελικοί Κυπέλλου θα γίνουν παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ, ενώ μίλησε και για την πρότασή του να υπάρξουν play off με τέσσερις ομάδες. Όσον αφορά την Εθνική ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη για τον νέο προπονητή, ενώ χαρακτήρισε ως έργο ζωής τη δημιουργία προπονητικού κέντρου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του για την απόφαση Ιβάν Σαββίδη να μην πάρει μεταγραφή ο Κωνσταντέλιας, τονίζοντας: «Ο Ιβάν Σαββίδης λειτούργησε ως οπαδός και όχι ως ιδιοκτήτης. Έκανε χαρούμενο τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Ακόμη στη συνέντευξή του ο Μάκης Γκαγκάτσης ρωτήθηκε επίσης:

Για την αποχώρηση του Μελισσανίδη και την πρώτη συνάντησή τους: «Ήταν μια αιφνιδιαστική εξέλιξη. Σαφώς αφήνει ένα βαρύ αποτύπωμα στο ποδόσφαιρο. Το όνομα του είναι μεγαλύτερο και από τον προηγούμενο μεγάλο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αφήνει μια ομάδα μεγάλη, πρωταγωνίστρια με δικό της γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Η ΑΕΚ δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα χωρίς εκείνον. Γνωριστήκαμε στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, είχαν δει μαζί το παιχνίδι. Με φώναξε ο Σαββίδης και τον γνώρισα. Η πρώτη εντύπωση ήταν θετικότατη, ένας άνθρωπος της πιάτσας. Υπήρχε μια συμμαχία σε κάποια ορισμένα σημεία, η οποία πλέον δεν υπάρχει. Από το 2014 και μετά υπήρχε η συμμαχία. Αποφάσισε η κάθε πλευρά να χαράξει το δρόμο της».

Για τις φήμες περί συμμαχίας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει συμμαχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Έχουμε διαβάσει απίστευτα πράγματα».

Για τη δικαιοσύνη και ισονομία που θέλει να πετύχει: «Θεωρώ ότι δημιουργήθηκαν σκιές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με μεγαλύτερη δικαιοσύνη και διαφάνεια θα μπορέσουμε να κάνουμε την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η ευκαιρία. Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήθηκαν σκιές. Ο ΠΑΟΚ με μεγαλύτερες συνθήκες ισονομίας θα έπαιρνε πιο εύκολα το πρωτάθλημα».

Για τη δυσπιστία που υπάρχει: «Υπάρχει δυσπιστία αλλά είμαι σίγουρος μέσα από πράξεις και οι τέσσερις στο τέλος θα μας χειροκροτήσουν για ό,τι θα έχουμε καταφέρει».

Για το αν θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τις ομάδες: «Θα υπάρχουν επαφές με όλους τους προέδρους των ομάδων. Μέχρι τις 22 Ιουλίου θα μιλήσω με όλους και θα ζητήσω τη στήριξη τους. Να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και να προχωρήσουμε ενωμένοι. Όλοι να σκεφτούμε ότι, για να αναπτύξουμε το προϊόν, να έχουμε περισσότερα έσοδα και να έρχονται παίκτες και προπονητές πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι. Ας σκεφτούμε το συμφέρον που μπορούμε να έχουμε, να βγαίνουν στην Ευρώπη και να κάνουμε πορείες όπως οι φετινές. Συγκρούσεις θα υπάρξουν αλλά το θέμα είναι πώς δεν θα επηρεάσουν το πρωτάθλημα. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Γιατί να μην μπορεί η Ελλάδα να μπει στη δεκάδα;».

Για επιλογή ξένων διαιτητών: «Η πρώτη φορά που ήρθε ξένος διαιτητής ήταν στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ επί Γραμμένου και την επόμενη χρονιά ήρθαν οι ξένοι διαιτητές. Έχω κάνει επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ, για να ετοιμάσει ονόματα για πιθανό αρχιδιαιτητή. Ο κ. Ροζέτι θα επιλέξει τρεις υποψηφίους και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής».

Για ξένους διαιτητές: «Θα συνεχίσουμε με τους ξένους διαιτητές τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Δεν είναι ακόμη έτοιμο το ελληνικό πρωτάθλημα να δεχθεί Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία παραγωγής νέων διαιτητών και πιστεύω ότι μια πρόκληση του νέου αρχιδιαιτητή θα είναι αυτό το κομμάτι».

Για τις επιθέσεις σε διαιτητές: «Ένα ισχυρό όνομα ως επικεφαλής θα συμβάλλει στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Η συνεργασία με τον Ροζέτι θα είναι ακόμη περισσότερο υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Θα αυστηροποιήσουμε τις ποινές για την προστασία των διαιτητών και θα προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση βαθμών για επίθεση σε διαιτητή. Αν αξιωματούχος ομάδας επιτεθεί στον διαιτητή, δεν θα κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

Για τη βία στους αθλητικούς χώρους: «Η αυστηροποίηση των ποινών έχει έρθει ήδη. Καλό είναι να μπει στο Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ, για να μην υπάρχει η διπλή αυτή ποινή. Μέσω της διαπαιδαγώγησης και των σχολείων, πρέπει να πάμε από κάτω προς τα πάνω. Είναι μέσα στα πλάνα μας να επιδιώξουμε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα βίας».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Δεσμεύομαι να γίνεται ο τελικός στο ΟΑΚΑ με κόσμο. Θα μπει στην προκήρυξη και το Καυτανζόγλειο και αν πληροί τις προϋποθέσεις, για να γίνει ένα παιχνίδι με κόσμο και συμμετέχει ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα γίνεται κλήρωση».

Για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος: «Η πρόταση που έκανα αφορούσε να γίνουν πλέι οφ από τις 1-4 θέσεις για την ανάδειξη του πρωταθλητή και 5-8 για τη μια θέση στην Ευρώπη και 9-14 στα πλέι οφ. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου. Θα έχουν το δικαίωμα και άλλες ομάδες να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι».

Για το αν θα επιδιώξει να μπουν ημιαυτόματο οφσάιντ και γραμμή του γκολ: «Μετά από επιθυμία του κ. Σαββίδη είχα κάνει την πρόταση αυτή. Αν θα μπουν δεν το γνωρίζω, έχω μιλήσει με τον κ. Λυσσάνδρου και είναι επιθυμία και της Super League».

Για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το θέμα των απλήρωτων παικτών: «Έχουμε σκοπό να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο από κάτω μέχρι πάνω. Θα δείτε κοσμογονικές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι. Όπως οραματιζόμαστε τη Σούπερ Λιγκ 2, θα είναι ευχής έργον να μην υπάρξει ούτε ένας απλήρωτος ποδοσφαιριστής. Δεν μπορώ να το υποσχεθώ, αλλά θα πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια από τη μεθεπόμενη σεζόν, ώστε να μη γίνεται η «πτώχευση» των ομάδων. Θα το σκεφτούμε, γιατί είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Για τον νέο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος: «Έχω στο μυαλό μου προπονητή, αλλά δεν μπορώ να το πω ακόμη. Ελπίζω, πριν εκλεγούμε, να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: «Είναι τεράστιο στοίχημα. Είναι δέσμευση αυτής της διοίκησης και πιστεύω θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Δεσμεύομαι ότι θα τελειώσει μέσα στη θητεία μου».

Για τα στημένα: «Όταν πλανάται κάτι τέτοιο από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι πρέπον. Θα πρέπει να προχωρήσει και να τιμωρηθούν οι ομάδες με υποβιβασμό, εφόσον αποδειχθούν ότι συμμετείχαν. Δεν θέλουμε σκιές πάνω από το ποδόσφαιρο, όλοι θέλουν να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που είναι εμπλεκόμενοι».

Για τον Σαββίδη και τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει στον ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη για την εμπιστοσύνη του. Τον ευγνωμονώ, μου στάθηκε σαν δεύτερος πατέρας. Δεν χρειάζεται να το κρύψω. Μου είπε να επιλέξω τι θέλω να κάνω. Ήθελε να μείνω. Θεώρησα ότι ήρθε η στιγμή να διοχετεύσω τη γνώση αυτή για το καλό του ποδοσφαίρου. Η Γκοντσάρεβα θα αναπληρώσει το κενό που αφήνω εγώ».

Για τη δυσπιστία ότι είναι ΠΑΟΚ: «Είμαι και θα είμαι ΠΑΟΚ. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να κάνει αυτή την ερώτηση. Δεσμεύομαι για την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες. Κατανοώ τη δυσπιστία. Δεν ζητάω πίστωση χρόνου ούτε για μια ημέρα, θα δώσουμε τα διαπιστευτήρια μας».

Για το αν τον φοβίζει κάτι: «Εμπιστεύομαι απόλυτα τους συνεργάτες του και δεν με φοβίζει τίποτα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εκτός από τις 45 ενώσεις που μας στηρίζουν και οι υπόλοιπες είναι συνάδελφοί μας και θα συνεργαστούμε για να πάμε ένα βήμα μπροστά».

Δείτε το βίντεο με όλη τη συνέντευξη Γκαγκάτση:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.