Ο ΟΦΗ, τα γκολ από τις αλλαγές και η παράδοση με τον ΠΑΟΚ

Χωρίς νίκη για 14 διαδοχικά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ο ΟΦΗ σε όλες τις διοργανώσεις ανεξάρτητα έδρας και αγνοούσε τη χαρά της επικράτησης από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, όταν η αναμέτρηση τους στο Ηράκλειο είχε τελειώσει με σκορ 3-1 για τους Κρητικούς.

Από τότε υπήρξαν έξι αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις νίκες, ενώ υπήρχαν και δύο ισοπαλίες. Ενδιάμεσα, στη διασταύρωση τους για το Κύπελλο Ελλάδος το 2019-20 ο Δικέφαλος είχε πάρει δύο νίκες.

Το γκολ του Αμπάντα στις καθυστερήσεις έφερε το τέλος αυτής της παράδοσης και παράλληλα ήταν το δεύτερο νικητήριο γκολ που πήρε ο ΟΦΗ από ποδοσφαιριστή του που μπήκε ως αλλαγή στη φετινή Stoiximan Super League. Το άλλο ήταν από τον Νέιρα, ο οποίος σημείωσε το 3-2 και πάλι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ΟΦΗ – Άρης 3-2.

Αυτές οι δύο νίκες απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης έβαλαν τέλος σε ακόμη ένα επίτευγμα που αγνοούσε ο ΟΦΗ αρκετά χρόνια. Η τελευταία σεζόν που είχε καταφέρει να επικρατήσει απέναντι στον Άρη και στον ΠΑΟΚ ήταν το 2006-07 και από τότε το σερί του Δικεφάλου δεν επέτρεψε να πάρει το απόλυτο από αυτά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια του.

Η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ είχε δύο νίκες στα πρώτα του τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2019-20, όταν ξεκίνησε με ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας του Παναθηναϊκού και 3-1 του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο για την 3η αγωνιστική.

Slgr.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.